Kokkisodan toisessa jaksossa kokataan tamperelaisittain – katso reseptit!

Kokkisodan kolmannella kaudella nähdään myös uusi kokki Linnea. MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 29.11.2018 07:27

MTV VIIHDE

Kokkisota starttasi jälleen MTV3-kanavalla! Tutustu ohjelman toisen jakson resepteihin.

Kokkisodan toisessa jaksossa vierailevat Waltteri Torikka ja Jarkko Ahola.

PIKATEHTÄVÄ

400g naudan jauheliha
vihreä paprika
200g suomalainen kirsikkatomaatti
Dijon-sinappi
Mes–juusto

Fuusiopihvi sitruksisella tomaattisalsalla ja perunatikuilla

400g naudan jauhelihaa
2rkl Dijon-sinappia
2rkl Japanilaista soijakastiketta
1rkl Worcesterhire-kastiketta
1dl raastettua Mes-juustoa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
0,5dl tuoretta korianteria

Laita öljy pannulle kuumenemaan. Sekoita yhteen Dijon-sinappi sekä soija- ja Worcestershire-kastikkeet. Lisää seokseen jauheliha, juustoraaste ja mausteet. Muotoile seoksesta 4 pihviä ja aseta kuumalle pannulle paistumaan. Paista molemmin puolin ruskeaksi.

Salsa

1 vihreä paprika
100g kirsikkatomaatteja
½ dl tuoretta minttua
½ dl tuoretta korianteria
½ sitruunan mehu
1rkl hunajaa
1rkl sitruunan kuorta

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja tomaatit neljään osaan. Tee kastike hienontamalla yrtit ja sekoita sitruunan mehuun, hunajaan ja sitruunan kuoriraasteeseen. Yhdistä paprika, tomaatit ja kastike.

Perunatikut

2 perunaa
2-3dl auringonkukka- tai rypsiöljyä (riippuen kattilan koosta)
Suolaa

Kaada öljyä kattilaan noin 1,5cm verran ja kuumenna öljy pannussa 160-170 asteiseksi. Leikkaa kuorittu peruna ohuiksi suikaleiksi ja paista suikaleet kuumassa öljyssä kunnes kypsiä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Mausta kuumat perunatikut suolalla.

Roudarin erikoinen: Dingo-pihvi paprika-tomaattipaistoksella ja kermaviilikastike

200g naudan jauhelihaa
3rkl Worcestershire-kastiketta
1tl cayennepippuria
1tl suolaa
1tl mustapippuria myllystä
Nokare voita
Tuore timjamin oksa

Laita öljy pannulle kuumenemaan. Sekoita yhteen noin Worcestershire-kastike, cayennepippuri, mustapippuri ja jauheliha. Muotoile seoksesta pihvi ja aseta kuumalle pannulle paistumaan. Paista pihvi toiselta puolelta ruskeaksi, noin 2 minuuttia ja käännä. Kun pihvi on melkein kypsä, lisää pannulle nokare voita ja timjamin oksa. Valele pihviä timjami-voiseoksella ja paista vielä 30 sekuntia.

Paistos

1 vihreä paprika
100g suomalaisia kirsikkatomaatteja
½ dl tuoretta minttua
½ sitruunan mehu

Suikaloi paprika, puolita tomaatit ja hienonna minttu. Lisää kuumalle pannulle paprikat, sitten tomaatit ja korianteri. Paista muutama minuutti ja lisää sitruunanmehu.

Jogurttikastike

1 prk (200g) Turkkilaista jogurttia
½ dl korianteria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl hunajaa

Hienonna korianteri. Sekoita kermaviiliin korianteri, suola, pippuri ja hunaja.

Kokoa annos raastamalla pihvin päälle reilusti Mes-juustoa ja viimeistele tuoreella korianterilla.

VIHREÄ KEITTIÖ

RAAKA-AINEET

Parsakaali
Munakoiso
Inkivääri
Mustikka
Mustamakkara (märkä)
+ Mustasilmäpavut (vaihtoraaka-aine)

Pääruoka: Musta ragu ja paahdetut parsakaalit

Pre-dessert: Napakka mustikkamaito

Jälkiruoka: Mustikkahyve kermavaahdolla

Musta ragu

1prk mustasilmäpapuja
½ munakoiso
1 sipuli
2 valkosipunkynttä
½ sitruunan mehu
2tl tuoretta inkivääriä
0,5dl tuoretta korianteria
1tl suolaa
Öljyä

Valuta mustasilmäpavut. Hienonna sipuli, valkosipuli, korianteri, kuorittu inkivääri ja sekoita papujen kanssa. Lisää seos kuumalle pannulle öljyn sekaan. Hienonna mustamakkara ja kuutioi munakoiso alle sentin paloiksi ja lisää seokseen pannulle. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Parsakaalit

1 parsakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
0,5dl tuoretta timjamia
Tuoretta ruohosipulia
Öljyä
Voita

Leikkaa parsakaalin lehdet talteen. Erittele kukinnot ja leikkaa ne pituussunnassa neljään osaan. Hienonna sipuli. Paista parsakaali ja sipuli voissa ja öljyssä, mausta suolalla, timjamilla ja ruohosipulilla. Tarjoa ragun kanssa ja koristele annos parsakaalin ja korianterin lehdillä.

PRE-DESSERT

1dl mustikoita
Tilkka maitoa

Laita mustikat ja tilkka maitoa tehosekoittimeen. Aja sileäksi.

Mustikkahyve kermavaahdolla

1dl mustikoita
1rkl perunajauhoja
2rkl tomusokeria
1tl inkivääriä
1dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
50g voita

Sekoita keskenään kohmeiset mustikat, perunajauho, tomusokeri ja hienonnettu inkivääri. Asettele seos tasaisesti pienen piirakkavuoan pohjalle. Valmista crumble nyppimällä vehnäjauho, sokeri ja voi sekaisin. Levitä crumble mustikkaseoksen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kermavaahto

2dl kermaa
1dl turkkilaista jogurttia
½ sitruunan mehu

Vaahdota kerma kovaksi ja sekoita yhteen turkkilaisen jogurtin ja sitruunanmehun kanssa.

PUNAINEN KEITTIÖ

RAAKA-AINEET

Mustaherukka
Salmiakki-hunajaa
Mustajuuri
Mustamakkara
Musta valkosipuli (fermentoitua valkosipulia)
+ pikatehtävä vaihtoraaka-aine: Tryffelisäilyke (sientä öljyssä)

Lehteen käärittyä makkaraa ja mustaa jogurttikastiketta

Pieni pätkä mustaa makkaraa
Salaatinlehtiä
Öljyä
Voita

Musta jogurttikastike

1dl Pirkka turkkilaista jogurttia
3rkl salmiakki-hunajaa

Tee kastike sekoittamalla hunaja jogurttiin.

Leikkaa mustamakkara pituussuunnassa halki ja paloiksi. Paista öljy-voiseoksessa kuumalla pannulla. Asettele rapeat makkarapalat salaatinlehteen. Tarjoa maustetun jogurtin kanssa.

Tryffeli-mustajuurikeitto

2 mustajuurta
3 mustan valkosipulin kynttä
2 rkl tryffelisäilykettä
2dl kevytmaitoa
1tl suolaa
Auringonkukkaöljyä
Tuoretta korianteria

Kuumenna öljyä kasarissa lisää, hienonnetut valkosipulit ja tryffeli. Kuori, leikkaa päädyt ja viipaloi mustajuuret, lisää pannulle. Mittaa pannuun lisäksi maito ja suola. Soseuta tehosekoittimessa sileäksi ja koristele tuoreella korianterilla.

Mustaa väärää ja hillottua mustaherukkaa

Hillottu mustaherukka
1dl pakastettuja mustaherukoita
1dl sokeria
1 mustamakkara
Öljyä

Keitä mustaherukoita sokerin kanssa kuumalla pannulla kunnes seos on sakeaa.

Halkaise makkarat ja paista öljyssä rapeaksi. Tarjoa hillotun mustaherukan kanssa.

Mansen spydäri

2 perunaa
1 mustamakkaraa

Leikkaa perunat ohuiksi pitkiksi lohkoiksi ja makkarat pieniksi paloiksi. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja paista perunoita ja makkaroita miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä. Koristele valmis annos tuoreella timjamilla ja tarjoile ohessa mustaa jogurttikastiketta.

Mustaherukkamaito

2dl maitoa
1dl pakastettuja mustaherukoita
3rkl salmiakki-hunajaa
Tuoretta minttua

Sekoita maito, mustaherukat ja hunaja tehosekoittimessa pirtelöksi. Koristele annos tuoreella mintulla. 

Tuoreimmat aiheesta

Kokkisota