Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillimestarit: Paris-Dakar ralli

grillimestarit_s1_eps_4_012_annoskuvat_risto_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 13.06.2023 08:40

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden kolmannessa jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Kylmä couscoussalaatti

  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl couscousta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • rosmariinia
  • ruohosipulia
  • minttua
  • ½ sitruunan mehu
  • 0,5 dl mustia oliiveja
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl valkoviiniä

Marinadi lihalle

  • 10 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl basilikaa

Naudan ulkofilee rommilla

  • 700 g naudan ulkofilettä
  • 1 dl rommia
  • soijaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Grillattu kesäkurpitsa

  • 1 kesäkurpitsa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • ½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • lehtipersiljaa

Tsatsiki

  • 3 rkl turkkilainen jogurttia
  • 10 kpl sokeriherneen palkoja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

Kaada vettä kasariin ja mausta se suolalla. Laita kasari grilliin. Kun vesi kiehuu, lisää veteen couscous ja anna kiehua noin 10 min. Ota pannu pois grillistä. Kaada keitetty couscous lävikön läpi ja laita couscous kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, hunaja, pilkottu rosmariini, ruohosipuli ja minttu. Pilko mustat oliivit. Halkaise tomaatti neljään osaan. Poista hedelmäliha. Pilko tomaattiveneet pieniksi kuutioiksi. Lisää molemmat ainekset kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja lisää raaste kulhoon. Purista vielä sitruunamehu joukkoon. Sekoita. Mausta vielä valkoviinillä ja sekoita.

Lisää tehosekoittimeen laakerinlehdet, suola, Dijon sinappi, oliiviöljy, valkoviinietikka ja basilikan lehdet. Aja raaka-aineet tehosekoittimessa sileäksi.

Leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi ja sivele aiemmin tehty marinadi fileiden päälle. Taita fileet “S” muotoon ja pujota ne grillivartaaseen. Laita vartaat grilliin. Liekitä vartaita rommilla. Lisää suolaa, oliiviöljyä ja soijaa kypsän lihan pintaan.

Pilko kesäkurpitsa viipaleiksi ja pensselöi oliiviöljy pintaan, ripottele päälle  kevyt suola. Laita kurpitsapalat grillipannulle. Ota kypsät kurpitsaviipaleet grillipannulta. Mausta kesäkurpitsaviipaleet suolalla, oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja pilkotulla lehtipersiljalla. 

Laita kulhoon jogurtti, pilkotut sokeriherneet, hienoksi hakattu valkosipuli, suola, öljy ja mustapippuri. Lisää joukkoon vielä sitruunamehu. Sekoita.

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit