Plastiikkakirurgi kertoo: Ilme pirteämmäksi Botoxilla

Ilmeryppyjä voi hoitaa Botoxilla.Shutterstock
Julkaistu 12.08.2013 14:19(Päivitetty 12.08.2013 14:19)

Ikääntyminen tuottaa kasvoillemme ilmeryppyjä, jotka ovat joskus liian voimakkaita. Ratkaisu voi löytyä Botoxista, plastiikkakirurgi Mansurow Furkat kertoo.

Plastiikkakirurgi Mansurow Furkatin mukaan Botox on osoittautunut tehokkaaksi ja vaarattomaksi tavaksi korjata ihon ilmejuonteita. Botuliinipistoksilla voi hoitaa esimerkiksi "sibeliusryppyjä" kulmakarvojen välillä, otsaryppyjä, silmien lähellä olevia hymyryppyjä ja kaulalihaksen juonteita. Myös kulmakarvojen kohotus on mahdollista Botoxin avulla.

– Botox eli botulinum on puhdistettu terapeuttinen aine, jonka teho perustuu yliaktiivisia lihaksia rauhoittavaan vaikutukseen. Kun ilmelihas rentoutuu, ryppy tai ihouurre oikenee ja lopputuloksena on sileämmän ja raikkaamman näköinen iho, Furkat sanoo.

Oikean annoksen valinta tärkeää

Botuliini vaikuttaa paikallisesti, eikä leviä hoitoalueen ulkopuolisiin kudoksiin tai verenkiertoon. Injektioiden määrä riippuu hoidettavista alueista.

– Kaulaan tai otsaan riittää 4-8, sibeliusryppyihin 3-5 ja silmäryppyihin 2-3 injektiota per silmä, Furkat kertoo.

Oikean annoksen valitseminen on tärkeää, sillä liian iso Botox-annos voi rentouttaa myös epätoivotun, hoidettavan lihaksen viereisen alueen.

– Tämä voi saada otsan tai yläluomen roikkumaan, Furkat kertoo.

Ei sairaslomaa

Botox-pistokset ovat nopeita ja melko kivuttomia. Vastaanottokäynti kestää 10–15 minuuttia, eikä toimenpidettä varten tarvita puudutusta.

– Tarvittaessa plastiikkakirurgi voi käyttää puudutusgeeliä, Furkat sanoo.

Botox-hoidon jälkeen ei tarvita sairaslomaa, mutta kumartumista ja ponnistamista tulee välttää ensimmäiseen 3-5 tuntiin. Injektiokohdassa saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmia. Hoitotulokset ovat yleensä nähtävillä vasta useita päiviä hoidon jälkeen.

– Vaikutus kestää kolmesta kuuteen kuukauteen, Furkat kertoo.

Suomessa Botoxia on käytetty 1990-luvun alusta alkaen. Oikein annosteltuna se on tutkitusti turvallinen lääkeaine, Furkat muistuttaa. Esteettisen hoidon lisäksi Botoxia käytetään muun muassa liikahikoilun, lihaskramppien ja migreenipäänsäryn hoidossa.

Lue myös:

Terveystalon plastiikkakirurgiset hoitajat kävivät verkkovieraina – lue mitä vastattiin!

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle