Podcast: Saana Akiola kertoo kokeneensa häirintää tv-ohjelman kuvauksissa

Saana Akiola kertoo tuoreessa podcastissa kokeneensa seksuaalista häirintää. 

Salkkareista tuttu Tiia Elg ja entinen Tanssii Tähtien Kanssa -tähtiopettaja Saana Akiola aloittivat uuden podcastin AkiolaxElg. Podcastin ensimmäisessä jaksossa he puhuvat häirintäkokemuksistaan.

Elgin mukaan hän luki hiljattain artikkelin, jossa kerrottiin yhdeksän kymmenestä suomalaisnaisesta kokeneen seksuaalista häirintää. 

– Siksi en kysy oletko kokenut seksuaalista häirintää. Kysyn, missä tilanteessa olet kokenut häirintää, Elg kysyy jaksossa. 

Akiola kertoo kokeneensa seksuaalista häirintää tv-ohjelmassa, jota hän on ollut tekemässä. Akiola kertoo erään henkilön omien sanojensa mukaan rakastuneen häneen. 

– Se meni aika liiallisuuksiin. Hän soitteli miehelleni ja soitteli minulle. Huuteli siitä aika avoimesti ylipäätänsä pitkin kyliä, maita ja mantuja.  Houkutteli minua muun muassa hänen rahoillaan, Akiola sanoo. 

– Se kesti tosi pitkään. Itseasiassa aika monta vuotta tämä hänen rakastuminen ja huutelu. Hän muun muassa kertoi, että oli nähnyt rintani, kun oltiin tehty vaatesovituksia. 

Elg pyytää Akiolaa tarkentamaan, missä yhteydessä tämä oli tapahtunut. Hänen mukaansa normaalitilanteessa eivät tanssiparit vaihtele vaatteita toistensa edessä. 

– Luulen, että tämä on ollut tilanne, kun olemme olleet pukusovituksessa. Niin kuin Tiia sanoi, ei siellä olla mitenkään, että "noniin tissit tiskiin, tässä mä vaihdan kaikkien edessä vaatteita". Hän oli jostain, en tiedä, ikkunan heijastuksesta tai mistä lie nähnytkään. Koki asiakseen tästä myös ilmoittaa, että näin oli tapahtunut. 

Akiola kokee tämän olleen hänelle herättävä hetki. Hänen mukaansa ensimmäisenä reaktiona tuli ajatus siitä, oliko hän itse tehnyt jotain väärin.

Myöhemmin hän tajusi, ettei ole aiheuttanut tilannetta omilla teoillaan. Akiola kertoo tapahtuneen jälkeen keskustelleensa ennen työtilaisuutta pariensa kanssa tarkemmin. 

– Vaikka kuinka ollaan lähellä tanssissa ja kosketellaan. Se opettaminen on monesti silleen, että joutuu vähän koskettaa ja auttaa vartalosta oppimaan asioita. Ollaan lähellä, esitetään ihastuneita ja rakastuneita, vaikka ja mitä. Sehän on vähän niinkuin näyttelemistä tavallaan. Yritin sitten aina selittää, ettei mikään tällainen tarkoita mitään, hän sanoo. 

Akiola kertoi alkaneensa käyttäytymään niin, että vaikuttaisi itse "ärsyttävämmältä". Siitäkin huolimatta joku ilmoitti ihastuneensa häneen.

Akiola oli osallistunut muotinäytökseen, josta häneltä oli muun muassa pyydetty viestitse bikinikuvia. Akiola kertoo puhuneensa asiasta tuotannon kanssa. 

– Otti kyllä tosi tosissaan ja se oli tosi ihanaa. Koin, että minua kuunneltiin ja ymmärrettiin.

– Oli oikeasti juuri silleen, että tällaista ei saa tapahtua. Piste. Ja me ei suvaita tällaista käyttäytymistä täällä, hän lisää. 

Hän kertoo, että tilanteesta käytiin palavereita ja keskusteluita. 

Lähde: AkiolaxElg

Lue myös:

    Uusimmat