Poliisi julkaisi kuvan: Tällaiset huijausviestit saaneet huolestuttavan monet nalkkiin

Oulun poliisi kertoo olevansa huolissaan sen alueella leviävistä huijausviesteistä, jotka ovat saaneet useita antamaan verkkopankkitunnuksiaan rikollisille.

Poliisi kertoo saaneensa päivittäin ilmoituksia ihmisiltä, jotka ovat tulleet huijatuksi Traficomin nimissä tulevalla tekstiviestillä. Poliisi muistuttaa, että tekstiviestillä tulevien linkkien kautta ei tule syöttää pankkitunnuksia mihinkään palveluun.

Viesteissä kehotetaan maksamaan erääntynyt, ulosottoon menossa oleva lasku. Tekstiviestin linkki vie huijaussivustolle, jossa pyydetään kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen verkkopankkitunnukset päätyvät rikollisten käsiin.

Huijaus ei kuitenkaan jäänyt tähän. Seuraavaksi huijattu saa tekstiviestin ”OP TURVA” -nimisestä palvelusta. 

– Viestit ovat huijausta ja niissä kerrotaan, että asiakkaalle on varattu yhteydenottopyyntö OP-asiakaspalveluun. Tämän jälkeen huijattavalle soitetaan Osuuspankin nimissä ja pyydetään lisää verkkopankkitunnuksia, joilla tehdään luvattomia tilisiirtoja huijattavan pankkitililtä, poliisi jatkaa.

Poliisi muistuttaa, että omia pankkitunnuksia ei tule missään tapauksessa antaa puhelimessa kenellekään, eikä tekstiviesteissä olevien linkkien kautta tule mennä syöttämään pankkitunnuksia verkkosivustoille. Pankit eivät pyydä asiakkaidensa pankkitunnuksia koskaan puhelimitse, eikä niitä tarvita tilin maksuliikenteen pysäyttämiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat