Poliittinen lakko voi näkyä katujen aurauksessa

Kaupunkilaisten arjessa näkyy eniten Staran lakko, sillä katujen hiekoitus ja auraus voivat jäädä päiväksi tekemättä.

SAK:n ammattiliitot jatkavat tänään poliittisia lakkoja Helsingissä ja muualla Uudellamaalla.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kertoo, että Helsingissä lakossa on mukana Helsingin kaupungin asuntojen, liikelaitos Staran, Uusix-verstaiden, Kansallisgallerian sekä Pakilan työkeskuksen työntekijöitä. Kaupunkilaisten arjessa näkyy eniten Staran lakko, sillä katujen hiekoitus ja auraus voivat jäädä päiväksi tekemättä.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin poliittiset lakot koskevat logistiikka-alan yrityksiä ja muun muassa Santahaminan varuskunnan siivouspalveluita.

Työtaisteluita on myös Rakennusliitolla, Teollisuusliitolla ja Sähköliitolla. Esimerkiksi Teollisuusliitto järjestää vuorokauden mittaiset poliittiset lakot muun muassa Kalevala Korun, Marimekon ja Teknoksen toimipisteissä Helsingissä.

Rakennusliitto taas toteuttaa keskiviikkona ulosmarssit Hartela Etelä-Suomi -yhtiön ja Skanska Talonrakennus -yhtiön kohteissa. Ulosmarssit alkavat kello 11 ja ne kestävät työvuoron loppuun.

Poliittiset lakot ovat osa Painava syy -kampanjaa, joka vastustaa hallituksen kaavailemia heikennyksiä sosiaaliturvaan ja työntekijöiden perusoikeuksiin.

– Meidän on pidettävä huolta jäsentemme oikeuksista sekä työehdoista ja suomalaisen työelämän reiluista pelisäännöistä. Hallituksen politiikka osoittaa, että se kuuntelee työnantajaa eikä työntekijöitä. Meidän on pakko tuoda viestimme kuuluviin lakkojen avulla, JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat