Politico: Biden kävi lääkärissä

Valkoinen talo kiistää väitteet, joiden mukaan presidentti Joe Biden harkitsisi presidenttikisasta vetäytymistä 1:32
Valkoinen talo kiisti aiemmin kuluneella viikolla väitteet Bidenin vetäytymisestä presidenttikisasta.

Yhdysvaltain presidentti kertoi lääkärikäynnistään yksityisessä tapaamisessa keskiviikkona.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoi keskiviikkona käyneensä viimeviikkoisen vaaliväittelyn jälkeen lääkärintarkastuksessa ja olevansa kunnossa, uutisoi yhdysvaltalainen Politico-lehti.

Bidenin heikko suoriutuminen viime viikon vaaliväittelyssä on herättänyt laajaa keskustelua. Aiemmin on jopa spekuloitu, että 81-vuotias Biden vetäytyy demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuudesta huonon menestyksensä takia.

Keskiviikkona uutisoitiin, että Biden on kertonut läheiselle tukijalleen harkitsevansa jatkoaan presidenttikisassa. Sittemmin valkoinen talo ja Biden ovat kiistäneet väitteet vetäytymisestä.

Biden kertoi asiasta Politicon mukaan yksityisessä tapaamisessa, jossa paikalla oli yli 20 demokraattisen puolueen kuvernööriä.

Bidenin lääkärintarkastuksesta kertoivat aiemmin Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Keskiviikkoinen tapaaminen kesti tunnin ja sen taustalla oli kasvava huoli presidentin terveydestä ja poliittisesta elinkelpoisuudesta.

Politicon mukaan yksi paikalla olleista kuvernööreistä kysyi suoraa Bidenin fyysisestä toimintakyvystä.

Presidentti mainitsi tapaamisessa käyneensä tarkastuksessa viime päivien aikana ja vakuutti terveydentilansa olevan hyvä.

Toisti lupauksensa siitä, ettei aio vetäytyä

Tieto tarkastuksesta tuli vain tunteja sen jälkeen, kun valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre vastasi kysymyksiin presidentin terveydentilasta.

– Presidentillä on säännöllisiä, vuosittaisia terveystarkastuksia, joista tiedotamme kattavasti, Jean-Pierre kertoi.

Tapaamisen jälkeen kolme kuvernööriä, Tim Walz, Wes Moore ja Kathy Hochul kertoivat toimittajille seisovansa edelleen Bidenin takana.

– Näimme tänään miehen, joka oli se mies, jonka uskoimme ensimmäisellä kerralla päihittävän Donald Trumpin. Ja hän päihitti Donald Trumpin, Walz kommentoi Politicon mukaan.

Politicon tietojen mukaan Biden toisti tapaamisessa myös lupauksensa siitä, ettei aio vetäytyä presidenttikisasta. Lisäksi Bidenin kerrotaan ottaneen vastuu huonosta esiintymisestä vaaliväittelyssä. Politicon mukaan Biden kertoi, ettei ollut kuunnellut henkilöstään, joka oli ohjeistanut presidenttiä hidastamaan aikatauluaan ennen väittelyä.

Lue myös:

    Uusimmat