Poskettomat luvut julki: Tällainen kultasuoni Englannin EM-menestys on pubeille, kaljakaupoille ja paitamyyjille

Espanja vai Englanti? MTV Urheilun jalkapalloasiantuntija Mika Väyrynen perkaa EM-finaalin lähtökohtia 4:20
Espanja vai Englanti? MTV Urheilun jalkapalloasiantuntija Mika Väyrynen perkaa EM-finaalin lähtökohtia.

Englantilaiset pubit, supermarketit ja ravintolat saavat nauttia poikkeuksellisista myyntiluvuista, kun Englannin jalkapallon EM-joukkue on marssinut sunnuntaiseen finaaliin. 

Sateinen alkukesä on lyönyt lommon englantilaisliikkeiden myyntiin, joten poikkeuksellinen loppuviikko on tervetullut yllätys kauppiaille. Ja sellainen siitä on todellakin tulossa. 

Britannian toiseksi suurin ruokakauppaketju Sainsbury's arvioi, että sen oluenmyynti pomppaa kolminkertaisiin lukemiin viikonloppuna. Lisäksi kuohuviini vaihtaa omistajaa poikkeuksellisen kovalla sykkeellä. 

Toinen suurketju Asda on puolestaan myynyt yli 20 000 teräväpiirtotelevisiota kisojen aikana, ja myynnin odotetaan vielä virkistyvän ennen sunnuntain loppuottelua. 

JD Sports -urheiluliikeketjun edustajan mukaan sen Englanti-aiheisten tuotteiden myynti on kymmenkertaistunut EM-kisojen pudotuspelivaiheen aikana. Yleisesti englantilaisten fanituoteostokset ovat pompanneet välierävoiton jälkeen noin 15-kertaiselle tasolle normaalista. 

Brittiläiset pubit ja baarit tulevat saamaan noin 140 miljoonan euron suuruisen ekstramyyntipiikin EM-finaalin seurauksena.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Saarivaltion suurin supermarketketju Tesco puolestaan sulkee yli 1 800 pikakauppaansa normaalia aiemmin sunnuntaina, jotta sen työntekijät pääsevät seuraamaan ottelua. 

Edellisen EM-finaalin Italialle Lontoossa kesällä 2021 hävinnyt Englanti kohtaa nyt finaalissa Espanjan. Se tavoittelee ensimmäistä arvokisavoittoaan sitten vuoden 1966 MM-kotikisojen.  

Lisäksi sunnuntaina pelataan miesten kaksinpelin finaali tenniksen Grand Slam -turnauksessa Wimbledonissa Lontoossa, joten Englannissa on käsillä todellinen urheilun supersunnuntai. 

Lue myös:

    Uusimmat