Englannin EM-pelaajat oluella ennen ratkaisupeliä: "Se oli fantastista"

Englannin pelaajilla oli poikkeuksellinen valmistautuminen ennen Sveitsiä vastaan pelattua EM-puolivälierää, kun he kävivät oluella.

Gareth Southgate on johdattanut Englannin EM-finaaliin. Peli ei ole ollut silmiähivelevää ja Southgatelle on satanut kritiikkiä, mutta tulosta on tullut. Yksi asia, missä hän on onnistunut, on ollut Englannin joukkueen yhtenäisyys. Joukkuehengen eteen onkin tehty töitä.

Ennen puolivälierää Sveitsiä vastaan Southgate antoi poikkeuksellisesti luvan pelaajilleen nauttia muutaman oluen.

– Ed Sheeran oli laulamassa meille ja se oli fantastista. Samalla pelaajat ottivat pari olutta ennen ottelua, Southgate sanoo Aftonbaldetin mukaan.

Tarkoitus oli saada valtavia paineita tasattua ennen tärkeää koitosta.

– On tapahtunut selkeä muutos. Joskus valmentajana pitää ottaa askel taaksepäin ja vain tarkkailla, Southgate kertoo lähestymistavastaan.

– Yksi meidän vahvuuksistamme viimeisten vuosien aikana on, että olemme pelänneet vähemmän. Turnauksen alussa odotukset olivat aika raskaita. Äärimmäinen kuhina oli isompi kuin koskaan ja pelimme ei asettunut raiteilleen.

Southgaten temppu toimi, ja Englanti kaatoi ensin Sveitsin ja myöhemmin vielä Hollannin matkalla finaaliin. Loppuottelussa vastaan asettuu Espanja sunnuntaina. Kamppailu alkaa kello Suomen aikaa kello 22.

Lue myös:

    Uusimmat