Presidenttiehdokkaat paljastivat MTV:lle, miten he tarkenevat kampanjoida paukkupakkasissa

Valtaosa presidenttiehdokkaista tukee presidentti Sauli Niinistön esiin nostamaa ajatusta siitä, että joistain yli vaalikausien ulottuvista talouslinjauksista voitaisiin sopia parlamentaarisesti etukäteen. Ehdokkaat kertoivat MTV Uutisten haastattelussa myös keinonsa tarjeta hyisillä vaalikentillä. 

Presidentinvaaleihin on aikaa tasan kolme viikkoa, ja ehdokkaat kiertävät maata säässä kuin säässä.

Helsingin tämän päivän pakkasessa tepsivät samat lämpökonstit kuin muuallakin.

– Kerrospukeutuminen on a ja o. Pari paitaa ja parit kalsarit, niin siitä se lähtee. Ja oikein hyvät rukkaset, valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto totesi.

– Salaisuus on kerrospukeutuminen ja hyvät kengät, Sari Essayah (kd.) selvitti.

– Villaa ja monta kerrosta. Minulla on alin kerros sellaista ohutta merinovillaa, ja minusta se toimii kaikkein parhaiten, vasemmistoliiton Li Andersson kuivasi pakkaspukeutumistaan.

– Kolme kerrosta tietysti. Pitkät kalsarit, housut ja toppahousut. Niillä pärjää, kokoomuksen Alexander Stubb paljasti omat konstinsa.

Tee MTV:n vaalikone tästä!

Suunnittelua vaalikausien yli?

Presidentti Sauli Niinistö esitti uudenvuodenpuheessaan ajatuksen siitä, että talouden suuria linjoja voisi suunnitella parlamentaarisesti yli vaalikausien. Niin tehdään jo ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Valtaosa ehdokkaista näki ehdotukselle ainakin osittaista tarvetta.

– Kyllä tässä tilanteessa, kun Suomi on vakavasti velkaantunut ja meillä tällä hetkellä jo pelkästään korkomenoihin menee yli kaksi ja puoli miljardia niin kyllä, ehdottomasti tätä kannattaa nyt pohtia, Essayah sanoi.

– Ehkä nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, jossa talous kyntää niin syvällä, että on aina hyvä kerätä voimat yhteen ja pitää jonkin näköinen pitkä linja päällä, Stubb arvioi.

Li Andersson tyytyisi puhumaan vain todella suurista linjoista. Keskustan ja valitsijayhdistyksen Olli Rehn sen sijaan on tukenut ajatusta jo aiemmin.

Ehdokkaat muistuttavat, että päätösvalta asiassa on joka tapauksessa hallituksella ja eduskunnalla.

Lue myös:

    Uusimmat