Prinsessa Catherine edustaa jälleen – toteutti Williamin kanssa nuoren syöpäpotilaan haaveen

Prinsessa Catherine ja prinssi William kutsuivat 16-vuotiaan aggressiivista syöpää sairastavan valokuvaajan ottamaan kuvia järjestämästään tilaisuudesta Windsorin linnaan.

Alkusyksystä syöpähoitonsa päättänyt prinsessa Catherine, 42, on tehnyt paluun julkisiin edustustöihinsä.

 Catherinen ja hänen puolisonsa prinssi Williamin, 42, virallisella Instagram-tilillä julkaistiin keskiviikkona 2. lokakuuta otos, jossa pariskunta tapasi 16-vuotiaan Lizin, jolla on diagnosoitu alkuvuodesta desmoplastinen pieni- ja pyörösoluinen kasvain, joka on harvinainen ja aggressiivinen syöpämuoto. BBC kertoo, että aiemmin tänä vuonna Lizille oli annettu elinaikaa puolesta vuodesta kolmeen vuoteen. 

Prinssi William kuuli Lizin kokemuksesta London Air Ambulance -hyväntekeväisyysjärjestön kautta, jonka suojelijana hän toimii. William kutsui Lizin, joka on lahjakas valokuvaaja, kuvaamaan kuninkaallisen järjestämää tilaisuutta Windsorin linnaan. Tilaisuuden jälkeen William ja Catherine tapasivat Lizin ja tämän perheen yksityisesti. Myös Catherine tunnetaan intohimoisena valokuvaajana.

Hetkestä julkaistiin kuninkaallisen pariskunnan Instagram-tilillä kuvat, jossa he poseeraavat yhdessä perheen kanssa sekä otos, jossa Catherine halaa Lizia. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Oli ilo tavata Liz Windsorissa tänään. Lahjakas nuori valokuvaaja, jonka luovuus ja voima on inspiroinut meitä kumpaakin. Kiitos siitä, että jaoit tarinasi kanssamme, päivityksessä lukee sydämen kera Catherinen ja Williamin allekirjoittamana. 

Lizin äiti julkaisi toukokuussa X:ssa päivityksen, jossa kertoi lapsensa diagnoosista sekä intohimosta valokuvausta kohtaan. Hän jakoi lapsensa erilaisia haaveita valokuvauksen suhteen ja pyysi ihmisiltä apua, jotta tämä pääsisi toteuttamaan niitä. 

Prinsessa Catherine ilmoitti 9. syyskuuta julkaistulla videolla päättäneensä syöpähoitonsa. Catherine kertoi julkisesti alkuvuodesta saamastaan syöpädiagnoosista maaliskuussa. 

Jo tammikuussa Catherine jättäytyi pitkälle sairauslomalle käytyään läpi vatsan alueen leikkauksen, jonka syytä ei tarkennettu julkisuuteen. Catherine kertoi maaliskuussa saaneensa syöpädiagnoosin leikkauksen jälkeen. Sitä, mitä syöpää Catherine on sairastanut, ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat