Purra kritisoi Ylellä sen arabian- ja somalinkielisiä uutisia: Ei halua muuttaa Yle-lakia

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) sanoi Ylen Ykkösaamussa, ettei Yleltä ole lainkaan järkevää tehdä arabian- ja somalinkielisiä uutisia. Yle kertoi torstaina aloittavansa ne syyskuun loppupuolella.

Purra kritisoi etenkin sitä, että maahanmuuttajaryhmille tarjotaan verovaroin heidän omaa kieltään ja kulttuuriaan ylläpitäviä palveluita.

– Sitä (Ylen päätöstä) perusteltiin kotouttamisella ja meidän moninaistuvalla yhteiskunnallamme. Mutta olen vakuuttunut, että somalia ja arabiaa puhuvia maahanmuuttajia integroidaan yhteiskuntaan paremmin sillä, että he oppivat suomen tai ruotsin kieltä. Sillä tavalla maahanmuuttoa voidaan edistää, että eletään yhteiskunnan perusteiden mukaisesti maassa maan tavalla, Purra sanoi.

Lähetyksessä Purralta kysyttiin, ajaako hän muutosta Yle-lakiin, jossa yhdeksi Ylen tehtäväksi on määritelty palvelujen tuottaminen vähemmistökielillä. Siihen hän ei ollut halukas.

– Mutta jos katsotaan, missä suhteessa Suomessa puhutaan eri kieliä, missäköhän tämä raja tulee? Samaan aikaan Yleltä viestittiin näiden säästöjen seurauksena, että nyt pitää tarkastella MM-hiihtoa, ja välillä on väläytelty jopa Pikku Kakkosen alasajoa mahdollisten säästöjen vuoksi. On se mielestäni ihmeellistä, että johonkin sitä rahaa ja resurssia ja energiaa kuitenkin riittää, hän sanoi.

Haluavatko perussuomalaiset siis vaikuttaa siihen, millaisia sisältöjä Yle tuottaa?

– Ei, meillä ei ole tarvetta vaikuttaa siihen. Ainakin itse arvostan laadukasta mediaa ja journalismia.

Lue myös:

    Uusimmat