Riikka Purra ei malttanut olla ilkkumatta Yle-leikkauksista

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) on vinoillut Ylen päätöksestä aloittaa arabian- ja somalinkieliset uutiset. Ylen ilmoitus tuli samana päivänä, kun työryhmä teki päätöksen Ylen tulevasta rahoituksesta.

– Tuon julisteen tekstin voi vaikka kääntää kaikille Helsingissä puhuttaville kielille. (Google-kääntäjä tulee edulliseksi), Riikka Purra kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Purran päivityksessä oli mukana kuva, jossa teksti: "Halusi tai ei, myös Yle lähtee mukaan säästötalkoisiin. Vuoteen 2028 mennessä 200 miljoonaa pois." Kyseessä on perussuomalaisten tavoite.

Mäkelä: "Yleltä ihan suora keskisormen osoitus"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Jani Mäkelältä kysyttiin aiemmin tänään, herättikö Ylen ilmoitus arabian- ja somalinkielisistä uutisista eduskuntaryhmässä keskustelua rahoituspäätökseen yhteydessä.

– Kyllä ajallinen yhteys tähän [rahoitusta koskevan] päätöksen valmisteluun oli sellainen, että se oli Yleltä ihan suora keskisormen osoitus, Mäkelä sanoo.

– Kyllä sen kaikki ymmärtää, että siinä Ylen oli tarkoitus viestiä, että he voivat tehdä mitä haluavat.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen kirjoitti tänään X:ssä Ylen tehneen "ison virheen, josta tulemme laittamaan sen vastuuseen". Mäkelältä kysyttiin tästä kirjoituksesta.

– Tätä varmaan tarvitsee kysyä Tynkkyseltä itseltään, mitä hän on sillä tarkoittanut. Omasta mielestäni se oli tarkoituksellinen provokaatio Yleltä, ja en itse lähde enempää provosoitumaan siitä.

Lue myös:

    Uusimmat