Putin arvioi, miksi Ukraina hyökkäsi Kurskiin: "Heidät on työnnettävä pois"

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi viranomaistapaamisessa Venäjän vastaavan Ukrainan hyökkäykseen Kurskin alueelle, kertoo Reuters.

Putin kertoo Venäjän etenevän rintamalla ja vaatii, että hyökkääjät työnnetään pois Kurskin alueelta.

– Ukrainan asevoimien tappiot kasvavat dramaattisesti, myös kaikkein taistelukelpoisimpien yksiköiden osalta, yksiköiden, joita vihollinen siirtää rajallemme, Putin sanaili televisioidussa kokouksessa, johon osallistui maan korkeimpia turvallisuusviranomaisia ja alueellisia kuvernöörejä.

– Vihollinen saa varmasti ansionsa mukaisen vastauksen, ja kaikki tavoitteemme epäilemättä saavutetaan, uhosi Putin puheessaan.

Putinin mukaan Ukraina pyrkii hidastamaan Venäjän etenemistä muilla rintamilla ja samalla yrittää pelotella venäläisiä ja heikentää tasapainoa. Hän myös epäilee, että Ukraina pyrkii hyökkäyksellä parantamaan neuvotteluasemiaan sodassa.

– Mutta minkälaisia neuvotteluja voi käydä sellaisten kanssa, jotka tulittavat siviilejä, Putinin kerrotaan sanoneen. 

Putin kutsui iskuja viime viikolla merkittäväksi provokaatioksi. Putin myös sanoi tällöin Ukrainan pommittavan alueen siviilejä mielivaltaisesti.

Kurskin kuvernöörin Aleksei Smirnov kertoo, että Ukraina on edennyt jo noin 12 kilometriä Venäjän puolelle ja vallannut alueella jo 28 asutusaluetta. Asiantuntija-arvioiden mukaan ukrainalaisjoukot ovat tunkeutuneet syvimillään noin 25–30 kilometriä Venäjälle.

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat