Putinille valtava takaisku – tätä hän nyt yrittää

Ukrainan joukkojen eteneminen rajan yli Venäjän puolelle Kurskin alueella on valtava isku Venäjän presidentille Vladimir Putinille, arvioi brittiläisen ajatushautomon asiantuntija Business Insiderille.

Royal United Services Instituten analyytikon Callum Fraserin mukaan Putinin on kyettävä osoittamaan, että Venäjän rajat ovat turvallisia, eikä sota vaikuta liikaa tavallisten venäläisten elämään.

Fraserin mukaan venäläiset voisivat muutoin alkaa kyseenalaistaa, onko Putin riittävän vahva presidentiksi.

Amerikkalaisen ajatushautomon ISW:n mukaan Putin on jo pyrkinyt vakuuttamaan, että Kurskin alueen tilanne on hallinnassa.

Alueelle on lähetetty muun muassa lisäjoukkoja ja sotakalustoa.

Venäläiset sotabloggaajat ovat kuitenkin ehtineet kritisoida Kremliä Venäjän joukkojen epäonnistumisesta Kurskin alueella.

Ajatushautomot arvioivat, että Ukrainan yhtenä tavoitteena voikin olla Putinin aseman horjuttaminen ja sodan tuominen lähemmäksi tavallisia venäläisiä.

Toisaalta Ukraina saattaa pyrkiä ohjaamaan venäläisjoukkoja pois toisaalta, esimerkiksi Harkovan alueelta, sekä näyttämään kykyään länsimaille.

Venäjä kertoi tänään käynnistäneensä niin sanotun terrorismin vastaisen operaation kolmella raja-alueellaan, muun muassa Kurskissa.

Ukraina on kommentoinut Kurskin tilannetta toistaiseksi ainoastaan epäsuorasti.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi aiemmin tällä viikolla, että Moskovan täytyy tuntea Ukrainassa aloittamansa hyökkäyksen seuraukset.

Lue myös:

    Uusimmat