Raakkutuhon tutkinnanjohtaja: Kuulustelujen alkuun voi mennä viikkoja

Suomussalmen raakkutuhoista epäiltyjen määrä ei ole vielä täsmentynyt. Kuulustelut päästään aloittamaan vasta, kun tapahtumaa koskevat taustatiedot on selvitetty.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Tiina Lehmus kertoo, että valistunut arvio epäiltyjen määrästä on 5–10 henkilöä. Määrä tarkentuu, kun poliisi saa kerättyä kasaan asiaa koskevia materiaaleja.

Ketään ei ole vielä kuulusteltu tapaukseen liittyen. Poliisi odottaa tapahtuneeseen liittyviä lausuntoja ja katselmuksia. Kun kaikki taustatieto on kasassa, voidaan kuulustelut Lehmuksen mukaan aloitella.

Kuulustelut voivat alkaa niin lähipäivinä kuin viikkojen päästä. Tarkempaa arvioita Lehmus ei anna.

– Ei varmaan kauaa mene, Lehmus sanoo.

Lehmus ei ota kantaa siihen, miten laajoja tuhot alueella ovat. Hän on itsekin vasta menossa katsomaan paikkaa.

Tutkinnassa arvioidaan kokonaisuutena kokonaan teon vaikutuksia alueen koko ekosysteemille ja siinä huomioidaan esimerkiksi hakkuiden ja joen ylityksen vaikutukset. Näiden poliisi luottaa selviävän pitkälle asiantuntijoiden selvittelyistä.

Joitain päiviä sitten kävi ilmi, että myös toisissa metsäyhtiö Stora Enson hakkuissa epäillään tapahtuneen sääntörikkomus raakkupuron varrella. Rikoskomisario Tiina Lehmus kertoo, että tässä vaiheessa ei vielä tiedä, yhdistetäänkö aiemmin tietoon tulleen tapauksen tutkinta tuoreempaan julkisuuteen tulleeseen tapaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat