Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Riku Riihilahden menu

Julkaistu 07.12.2017 10:14

MTV VIIHDE

Riku Riihilahden raaka-aineista valmistui maustettu siika, pilahviriisi, naudan entrecote ja lohkoperunat sekä srirachavoi.

Rikun ostokset:

  • Graavattu siikafilee
  • 360 g naudan entrecote
  • 1 plo sirachaa
  • Pikariisiä
  • 1 pkt halloumia
  • Merileväarkki

Maustettu siika

​​​​​​​

kokkisota_kausi_2_jakso_5_annoskuvat_päätehtävä_teemu_laurell_riku_riihilahti_annos_2_preview

  • 1 graavattu siikafilee
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1/3 puntti tilliä
  • 1/3 puntti ruohosipulia
  • Arkki merilevää
  • Ripaus suolaa                                                                             
  • Ripaus sokeria

Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja soijakastike, lisää vielä suola ja sokeri. Hienonna merileväarkki pieneksi silpuksi yleiskoneen teräosalla ja ripottele hienonnettua merilevää  tartarin päälle koristeeksi.

Pilahviriisi

  • riisiä
  • öljyä
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita
  • 0,5 l kanalientä
  • 2 rkl mascarpone-juustoa
  • 2 rkl sinihomejuustoa
  • Persiljaa koristeluun

Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä, lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon kanaliemi ja jatka kypsentämistä koko ajan sekoittaen.  Lisää lopuksi voi, mascarpone ja sinihomejuusto. Tarkista kypsyys ja koristele lopuksi persiljalla.

Naudan entrecote ja lohkoperunat

  • 360 g naudan entrecote
  • 1 rkl öljyä
  • Suolaa ja pippuria

Hiero öljy, suola ja pippuri pihvin pintaan, paista pinnat kiinni. Laita pihvi uuniin miedolle lämmölle vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Lohkoperunat

  • 4 perunaa
  • n. 2 rkl öljyä
  • Suolaa ja pippuria

Lohko perunat ja pyörittele ne öljyssä. Laita pellille leivinpaperin päälle, ripottele suolaa ja pippuria päälle. Paista 200 asteessa noin 15 min tai kunnes ovat kypsiä.

Srirachavoi

  • 100 g voita
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 rkl dijon-sinappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita srirachavoita palana pihvin päälle.

Lisää aiheesta:

Katso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig Kokkisodassa valmistetaan mainoskatkolle syötävää – katso seitsemännen jakson reseptit!Kokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Kokkisodan seitsemäs jakso inspiroi sekä kasvis- että sekasyöjiä – katso reseptit!