Ruotsin "Hannu Hanhi" Hegerfors on kuollut

Ruotsin kansalle monet ja taas monet menestyshetket urheilun saralla tarjonnut tv-selostaja Arne Hegerfors on kuollut. Asiasta kertoi maanantaina hänen pitkäaikainen työnantajansa, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Hegerfors oli 81-vuotias.

Hegerfors aloitti SVT:n tv-urheilussa vuonna 1969 ja nousi vuosikymmenten mittaisen uransa aikana Ruotsin rakastetuimpien televisiopersoonien joukkoon.

Hegerforsin selostukset siivittivät ruotsalaiskatsojat suurten urheiluhetkien äärelle pitkän uran mittaan. Hän oli äänessä niin Diego Maradonan ikimuistoisessa ottelussa Englantia vastaan MM-jalkapallossa 1986, Börje Salmingin saadessa yleisöltä valtavat suosionosoitukset jääkiekon Canada Cupissa 1976, IFK Göteborgin voittaessa Uefa-cupin 1982, Ruotsin juhliessa jääkiekon MM-kultaa keväällä 1987 ja olympiavoittoa 1994 sekä ruotsalaisittain huikeaa MM-jalkapalloa 1994.

Ei ihme, että Hegerforsin pitkäaikainen pomo Lars-Gunnar Björklund virnuili tälle lempinimen "Hannu Hanhi". Missä tahansa Hegerfors oli, ruotsalaismenestys seurasi. Kuten Montrealin olympialaisissa 1976, kun vapaalla ollut Hegerfors vaelteli maantiepyöräilyn olympiareitille ja päätyi selostamaan Bernt Johanssonin shokeeraavaa kultasuoritusta.

– Rakastin työtäni, ja tunsin olevani todella etuoikeutettu. En voinut kuvitellakaan tekeväni jotain muuta! Olin mukana monissa MM-kisoissa ja muissa isoissa urheilutapahtumissa, istuin parhailla paikoilla, asuin parhaissa hotelleissa ja pääsin puhumaan mitä mielenkiintoisimpien urheiluihmisten kanssa. Olen elänyt urheilua läpi elämäni, ja olisin melkeinpä maksanut pääsystä osaksi tuota kaikkea. No, palkkaneuvotteluissa en tuota rohjennut tunnustaa, Hegerfors hehkutti 75-vuotishaastattelussa vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat