Ruotsin hiihtofiaskon syy ratkesi – "Hyvin surullista"

Tulosruutu: Ruotsalaiset romahtivat maastohiihdon kotimaailmancupissa Östersundissa.

Ruotsissa on pesty täysin pannukakuksi jääneen Östersundin maailmancup-kisan jälkipyykkiä.

Sunnuntaina Östersundissa hiihdettiin 10 kilometrin väliaikalähtökilpailu vapaalla hiihtotavalla. Ruotsin osalta kilpailu lässähti täysin poskelleen sekä miehissä että naisissa. 

Tähtihiihtäjä Ebba Andersson romahti yhdeksänneksi, Emma Ribom oli kymmenes. Frida Karlsson jäi vielä kauemmaksi, hän oli vasta 23:s.

Miehissäkin meno oli länsinaapurilla tahmaista. Gustaf Berglund oli paras (14:s). William Poromaa tuli seuraavana perässä. 

Fiaskoksi maan lehdistössä nimettyä kisapäivää on puitu maajoukkueessa. Selityskin on löytynyt. Maajoukkueen suksivoiteluista vastaava huoltopäällikkö Anders Svanebo on ollut yhteydessä hiihtäjiin viestitse.

Moa Ilarin mukaan voitelu epäonnistui, ja osalla hiihtäjistä oli suksissa myös väärä pohjahionta. 

– On tietysti hyvin surullista, että tällainen virhe tapahtuu kotikisassa, mutta sellaista se on tässä lajissa, Ilar sanoi Expressenille

Sijalle 18 Östersundin kympillä jäänyt Ilar kiittelee maajoukkueen huoltoa siitä, miten epäonnistuminen on selvitetty yhteistuumin.

– On erittäin tärkeää, että että kommunikoimme ja käymme asiat läpi. Se parantaa luottamusta voiteisiin. Kropassa ei ollut nyt vikaa, materiaali ei vain ollut kilpailukykyinen, Ilar päätti.

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsäpäivitteli Ruotsin katastrofia tuoreeltaan viime viikonloppuna. Isometsän näkemyksen mukaan tällä kaudella voimaan astunut fluorikielto puri pahasti kertautuen Ruotsin joukkueeseen.

Joukkueiden epäonnistumiset näkyvät isommin. Ruotsilla aivan täydellinen katastrofi. Kertoo, että suksi meni siellä täysin vihkoon. Kun oli vielä fluorit suksessa, niin huti ei ollut kerralla näin iso, Isometsä pohti.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Trondheimissa. 

Lue myös:

    Uusimmat