SaiPan loputtomalta tuntunut odotus päättyi – sitten jäällä nähtiin jotain todella kaunista

Kolmannen peräkkäisen voittonsa ottaneella SaiPalla hieno hetki fanien edessä 1:32
Kolmannen peräkkäisen voittonsa ottaneella SaiPalla hieno hetki fanien edessä.

Lappeenrannan SaiPa on äitynyt kovaan liitoon jääkiekon SM-liigassa. Sarjataulukon hännillä oleva SaiPa otti lauantaina kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun JYP kaatui vieraissa maalein 2–1. Kolmen pisteen voitto oli lappeenrantalaisille ensimmäinen sitten lokakuun.

JYP meni ottelussa johtoon, kun Jerry Turkulainen osui reilun kuuden minuutin pelin jälkeen ottelun avauserässä. JYPin johto kesti lähes 50 minuuttia, mutta sitten iski SaiPa.

Roni Karvinen tasoitti ajassa 53.14 ja Jonne Tammela laukoi ylivoimalla voittomaalin puolitoista minuuttia myöhemmin.

Kolmen pisteen voitto oli SaiPalle vasta kauden kolmas. Edellisen kerran se oli ottanut täydet pisteet ottelusta lokakuussa, kun se kaatoi 21. lokakuuta TPS:n maalein 3–1.

Tasoitusmaalin iskenyt Karvinen myönsi MTV:n haastattelussa, että voitto maistui erityisen hyvältä.

– Edellisestä kolmen pisten voitosta on vähän aikaa. Tuntuu hyvältä, Karvinen sanoi.

SaiPa onnistui viikon aikana ottamaan vierasvoitot HIFK:sta, Sportista ja nyt JYPistä.

– Kertoo tietystä sitkeyestä. Pystyttiin haastavan ohjelman aikana voittamaan kaikki pelit.

Jyväskylän hallin jäällä nähtiin ottelun jälkeen kauniita hetkiä, kun SaiPan joukkue palasi jäälle kiittämään runsaslukuista vieraskatsomoa. Voit katsoa joukkueen ja kannattajien upean kohtaamisen pääkuvan paikalla olevalta videolta.

JYPille tappio oli karvas. Keskiviikkona Tapparaa vastaan yhdeksän ottelun tappioputkensa katkaissut jyväskyläläisjoukkue kamppailee kiivaasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. Joukkue on sarjassa sijalla 14. Matkaa kymmenenteen sijaan on nyt seitsemän pistettä. SaiPa on sarjajumbona 23 pistettä JYPistä.