Saksan Scholz: On "hyvin todennäköistä", että Harris voittaa vaalit

Scholz sanoi keskiviikkona, että hänen mielestään on "hyvin todennäköistä", että Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris voittaa presidentinvaalit, uutistoimisto Reuters kertoo.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz sanoi, että uskoo Harrisin voivan voittaa republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin tulevissa vaaleissa.

– Mielestäni on hyvin todennäköistä, että Kamala Harris voittaa vaalit, mutta amerikkalaiset äänestäjät sen päättävät, Reuters kertoo Scholzin sanoneen.

Hän myös kertoi tavanneensa Harrisin useampaan otteeseen ja pitävänsä häntä pätevänä ja kokeneena poliitikkona.

Reutersin mukaan Scholz on ollut myös epätyypillisen suora hänen kannatuksestaan Yhdysvaltojen nykyistä presidenttiä Joe Bidenia kohtaan.

Scholz kommentoi G7-maiden tapaamisessa Italiassa kesäkuussa uskovansa, että Biden voi voittaa vaalit, Politico kertoi tällöin.

Scholz sanoi Reutersin mukaan, että Yhdysvaltojen vaaleista on tulossa varmasti jännittävät, varsinkin uuden ehdokasasettelun ja kuvioiden myötä.

Biden kertoi jättäytyvän presidenttikisasta sunnuntaina. Nykyistä varapresidenttiä Harrisia on pidetty todennäköisenä demokraattipuolueen ehdokkaana. Puolue tekee virallisen päätöksen omasta ehdokkaastaan elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat