Saramo MTV:lle: Vasemmistoliitto ei hyväksy Yle-ratkaisua

AOP, jussi saramo
/All Over Press
Julkaistu 11.07.2024 13:26
Toimittajan kuva

Maria Nykänen

maria.nykanen@mtv.fi

Vasemmistoliiton mielestä Ylen rahoitusta olisi leikattu liikaa.

Vasemmistoliitto ei hyväksy Yle-työryhmän neuvottelutulosta, kertoo vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo MTV Uutisille.

– Olemme pettyneitä esitettyyn Ylen rahoitustasoon, ja erityisesti siihen sisältyvään poikkeuksellisen suureen kertaleikkaukseen. 

Saramon mukaan vasemmistoliitto on kuitenkin valmis jatkamaan neuvotteluja ratkaisusta, joka kelpaisi kaikille eduskuntaryhmille.

Saramo moittii myös perussuomalaisten toimintaa neuvotteluissa. Saramon mielestä perussuomalaiset on osoittanut halua sopia Yle-leikkauksista hallituksen kesken, eikä parlamentaarisesti eli kaikkien puolueiden kesken.

Perussuomalaiset ja vasemmistoliitto ovat olleet ryhmässä kauimpana toisistaan, sillä perussuomalaiset on vaatinut Yleltä suurempia leikkauksia. 

Marttinen MTV:lle: Yle-vastauksille pyydetty lisäaikaa – vasemmistoliiton ja SDP:n vastaukset viivästymässä

SDP:n kantaa odotetaan

Yle-työryhmä pääsi tiistaina pitkällisten neuvotteluiden päätteeksi alustavaan neuvottelutulokseen, ja työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) pyysi eduskuntaryhmiltä keskiviikon aikana vastauksia siihen, hyväksyvätkö ne neuvottelutuloksen. Osa eduskuntaryhmistä on jo hyväksynyt ratkaisun, mutta vasemmistoliitto ja SDP pyysivät lisäaikaa vastauksilleen.

SDP:n ryhmä ei ole vielä päättänyt, hyväksyykö se osaltaan neuvottelutuloksen. Ryhmä päättänee kannastaan joko torstaina illalla tai vasta perjantaina aamulla.

Neuvottelutuloksen sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta MTV Uutisten tietojen mukaan se pitää sisällään muun muassa Ylen indeksikorotusten jäädytyksiä sekä Ylen arvonlisäveron korotuksia tuleville vuosille.

Parlamentaarisen Yle-työryhmän tehtävänä on arvioida Ylen tehtäviä ja rahoitusta, eli päättää käytännössä muun muassa Ylen rahoituksen leikkauksista. 

Työryhmässä ovat edustettuina hallituspuolueiden lisäksi myös oppositiopuolueet, koska Yleä koskevista asioista on perinteisesti päätetty parlamentaarisesti eli kaikkien puolueiden kesken. 

Juttu päivittyy.

Tuoreimmat aiheesta

Politiikka