Sébastien Ogier paljasti suunnitelmansa

Sébastien Ogier palaa Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen – harmittelee Kalle Rovanperän keskeytystä 3:06
Sébastien Ogier palaa Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen – harmittelee Kalle Rovanperän keskeytystä

Suomen MM-rallissa voittoon ajanut ja kuljettajien MM-pisteissä jo toiseksi noussut Toyotan Sébastien Ogier vahvistaa saksalaislehdessä ajavansa kaikki loppukauden kilpailut ja taistelevansa yhdeksännestä maailmanmestaruudestaan.

Toyota tiedotti maanantaina kuljettajakokoonpanonsa kauden seuraavaan, syyskuun alussa Kreikassa ajettavaan MM-ralliin. Ogier oli odotetusti mukana Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan rinnalla.

MOTORSPORT aktuell -lehden tänään ilmestyneessä numerossa Ogier paljastaa pitkän linjan toimittajan Reiner Kuhnin haastattelussa, että aikoo ajaa myös kauden kaikki loput MM-rallit.

– Chile ja Keski-Eurooppa eivät olleet alkuperäisellä listallani. Mutta kun ottaa huomioon tämänhetkisen tilanteen valmistajien ja kuljettajien MM-pisteissä, on selvää, että starttaan neljään jäljellä olevaan kilpailuun ja taistelen taas MM-titteleistä.

– Meillä ei ole kaikki valtit käsissämme, ja olemme perässä molemmissa sarjoissa. Ymmärrän sen kuljettajien puolella, mutta en valmistajien MM-sarjassa.

Hyundain Thierry Neuville johtaa kuljettajien MM-sarjaa 168 pisteellään. Ogier on 27 pisteen päässä toisena, Hyundain Ott Tänak 31 pisteen päässä kolmantena ja Toyotan Elfyn Evans 36 pisteen päässä neljäntenä.

Valmistajissa Hyundai nykäisi Suomen MM-rallissa 20 pisteen kaulan Toyotaan, kun Evans ja Kalle Rovanperä keskeyttivät päätöspäivänä.

– Toyota on voittanut kuusi yhdeksästä tällä kaudella ajetusta MM-rallista ja saavuttanut kolme (toim. huom. neljä) kaksoisvoittoa, mutta on silti 20 pistettä perässä. Mielestäni uusi pistesysteemi on täysi vitsi, Ogier sanoo.

Omien sanojensa mukaan Ogierilla, 40, ei ole kovinkaan suurta hinkua voittaa yhdeksättä MM-titteliä, joka nostaisi hänet kaikken aikojen tilastossa jaetulle kärkipaikalle Sébastien Loebin kanssa.

– En juuri välitä numeroista, tilastoista ja ennätyksistä. Muut asiat ovat minulle tärkeitä. Ajan niin kauan kuin nautin siitä ja pysyn muiden mukana.

– Haluaisin myös tehdä yhden asian selväksi. En tule enää koskaan ajamaan täyttä MM-sarjakautta. 

Ogierin on huhuttu harkitsevan jopa uransa lopettamista tämän kauden jälkeen, mutta tuoreiden kommenttien valossa tämä ei vaikuta kovin todennäköiseltä.

– Tämän intensiivisen vuoden jälkeen on todennäköisempää, että ajan ensi vuonna vähän vähemmän.

Suomen MM-rallin ykköseltä Sébastien Ogier tyylikäs tunnustus: "Kalle ja Jonne ansaitsivat voittaa" 0:59
Sébastien Ogier palaa Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen – harmittelee Kalle Rovanperän keskeytystä

Lue myös:

    Uusimmat