Kokkisodan juontaja Sikke Sumari kehottaa syömään sesongin tuotteita sekä eettistä lihaa.
Kokki, keittokirjailija ja suositun Kokkisodan juontaja Sikke Sumari piti jo ennen asian trendikkääksi muuttumista itsestään selvänä, että keittiössä käytetään hyväksi kunkin sesongin tuotteita.
– En esimerkiksi syö mansikoita jouluna, vaan on järkeenkäypää syödä niitä silloin, kun on niiden sesonki. Sama pätee muihin tuotteisiin. Muutenhan unohdamme, miltä ne parhaimmillaan maistuvat, Sumari sanoo.
LUE MYÖS: Kokkisota starttaa tänään Sikke Sumarin johdolla: "Kello ei anna armoa"
Sumarin mukaan taitavan kokin repertuaariin kuuluu nykyään osata valmistaa kasviksista monipuolisia ruokia. Samalla hän kannattaa eläinten oikeuksia ja puhuu eettisen lihansyönnin puolesta.
– Enää kasvisruoka ei ole herne-maissi-paprika-osastoa, vaan ihmiset osaavat nykyään todella vaatia vaihtelevuutta. Kaikki eivät kuitenkaan ala kasvissyöjiksi, saati vegaaneiksi. Itse en aio lihansyöntiä lopettaa, mutta haluan lihan lautasellani olevan joko riistaa tai eettisesti kasvatettua, Sumari valistaa.
Kaikissa ruokaan liittyvissä asioissa pätee Sumarin mukaan sama viisaus.
– Vähemmän, mutta parempaa. Sen kun kaikki muistaisivat, niin olisimme jo pitkällä.