Kari "Kape" Aihinen kaappaa jälleen suomalaisten keittiöitä helmikuusta alkaen.
Tulevalla Kaappaus keittiössä -kaudella nähdään entistä laajemmin erilaisia kattauksia ruokavalioista. Mukana tulee olemaan myös yksi kasvisruokaperhe.
Sarjaa luotsaavalla Kari Aihisella on yksi sanoma, mitä hän haluaa viedä perheisiin, jossa ruokatottumukset vaativat muutoksia.
– Syödään enemmän, rehellisemmin ja aidommin. Lisäksi syödään yhdessä.
Aihisen mielestä suomalaiset syövät liian vähän. Liikunta ja tarpeeksi ruokaa pitävät kehon hyvässä kunnossa. Hän ei vanno dieettien nimeen, sillä radikaalit ratkaisut eivät ole avain onneen.
– Hölmöläisten hommaa. Ruokavaliolla on kuitenkin iso merkitys. Olen sata varma, että keho voi hyvin, kun syö viisi kertaa päivässä.
LUE MYÖS: Kari Aihinen laittaa jälleen suomalaisperheiden ruokatottumukset uuteen uskoon: "Kyse ei ole vain paremman makuisesta ruuasta"
Aihinen arvostaa ruoanlaitossa rehellistä ruokaa ja käyttää puhtaita raaka-aineita.
– Minä käytän ruoanlaitossa aina suolaa, voita ja pippuria, ja tulen aina käyttämään, piste.
Aihisen ruokafilosofia on yksinkertainen. Siihen kuuluu laadukkaat, kotimaiset raaka-aineet.
– Jos me (suomalaiset) syötäisiin terveellisemmin, kunnioitettaisiin isoäidin reseptejä, niin voisimme paremmin. Ei ruokaa kannata syytää terveysongelmista, sillä sinä itse syöt sen ruoan.