Stubb järkyttyi Trumpin salamurhayrityksestä

Suomen valtionjohto kiiruhti tuomitsemaan Donald Trumpin salamurhayrityksen viestipalvelu X:ssä.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb kirjoittaa postauksessaan olevansa järkyttynyt Trumpiin kohdistuneesta hyökkäyksestä. Hän kertoo olevansa iloinen, että Trump on kunnossa ja kertoo uhrien olevan hänen ajatuksissaan.

Hän myös tuomitsee kaiken poliittisen väkivallan.

Petteri Orpo tuomitsee omassa julkaisussaan kaiken poliittisen väkivallan demokraattisissa yhteiskunnissa. Hän toivoi myös Stubbin tapaan Trumpille pikaista paranemista.

Poliitikot tuomitsevat kaikenlaisen poliittisen väkivallan

Valtionvarainministeri Riikka Purra kommentoi tapahtumaa niin ikään X:ssä. Hänen mukaansa on onni, että Trumpiin kohdistunut salamurhayritys epäonnistui. Hän kirjoittaa, että poliittinen väkivalta tulee entisestään jakamaan maata.

Ulkoministeri Elina Valtonen kirjoittaa olevansa surullinen tapauksesta. Hän toivottaa Trumpille pikaista paranemista. Poliittinen väkivalta ei Valtosen mukaan ole koskaan hyväksyttävää.

Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan poliittinen väkivalta on tuomittavaa, vaikka olisi kuinka eri mieltä politiikasta. Hänen mukaansa oikeus rauhassa ja turvallisesti osallistua politiikan tekoon on kaikkien etu.

Europarlamentaarikko Mika Aaltolan mukaan poliittista väkivaltaa ei voi oikeuttaa millään. Hän kirjoittaa, että Trumpin salamurhayritys kylvää helposti vain lisää väkivaltaa.

Juttua päivitetty muiden poliitikkojen kommenteilla klo 09.06.

Lue myös:

    Uusimmat