Suomalaispaukku tekeillä Yhdysvaltain avoimissa

Alex de Minaurin pelikunto on arvoitus ennen tenniksen Yhdysvaltain avointen toisen kierroksen ottelua Otto Virtasta vastaan. Kaksikon on määrä kohdata torstai-iltana Suomen aikaa.

Maailmanlistalla sijalla kymmenen oleva australialainen on kärsinyt lonkkavaivasta, jonka vuoksi hän joutui vetäytymään Wimbledonin puolivälieräottelustaan Novak Djokovicia vastaan heinäkuun alussa. Australialainen palasi pelikentille maanantaina Yhdysvaltain avointen ensimmäisen kierroksen ottelussa, jossa voitti Marcos Gironin neljässä erässä. Tähtipelaaja ei kuitenkaan ole täydessä kunnossa.

De Minaur harjoitteli kevyesti keskiviikkona, mutta hänen pelikunnostaan torstaina ei ole varmuutta. Reutersin mukaan australialainen saattaa joutua jopa vetäytymään ottelusta Virtasta vastaan.

De Minaur kertoi australialaismedialle, etteivät hänen odotuksensa turnauksessa ole korkealla. De Minaur on joutunut muuttamaan pelaamistaan vammansa takia.

–Tämä on todella rankkaa. Minun on vaikea pelata niin, että en yritä palauttaa joka ikistä palloa, 25-vuotias de Minaur sanoi.

– Minut on kasvatettu niin, että teen kaikkeni palauttaakseni jokaisen pallon.

De Minaur eteni viime vuonna Yhdysvaltain avoimissa neljännelle kierrokselle, jossa hävisi Daniil Medvedeville.

Wimbledonin jälkeen lähes kaksi kuukautta sivussa ollut de Minaur on poissaolonsa aikana menettänyt arvokkaita rankingpisteitä. Australialaisen tarvoite on selviytyä kauden päättävään Torinon ATP-finaaliturnaukseen, johon kelpuutetaan kahdeksan kauden aikana eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa. De Minaur on listauksessa tällä hetkellä juuri kahdeksannella sijalla. 

Kiire palata kentille oli ilmeinen, että mahdollisuudet Torinon turnaukseen säilyisivät.

– Halusin varmistaa, että palaan kentille niin pian kuin mahdollista, mutta samaan aikaan se ei ollut helppoa, kun tiesin, etten ole sataprosenttisessa kunnossa.

Karsintojen kautta Yhdysvaltain avointen pääsarjaan selvinnyt Otto Virtanen peittosi avauskierroksella toisen karsijan, Ranskan Quentin Halysin neljässä erässä. ATP-rankingissa sijalla 125 oleva 23-vuotias suomalaisässä selvitti tiensä toista kertaa grand slam -turnauksen toiselle kierrokselle. Virtanen pelasi toisella kierroksella myös Wimbledonissa. Paikka kolmannella kierroksella nostaisi suomalaisen noin sijalla sata ATP-rankingissa.

Voittaja ottelusta Virtanen–De Minaur kohtaa kolmannella kierroksella voittajan ottelusta Mariano NavoneDaniel Evans.

Lue myös:

    Uusimmat