Suomeen asettuneille ukrainalaisille tulossa mahdollisuus kaksoiskansalaisuuteen

Ukrainan sisäministerin mukaan Suomen ja Ukrainan tulee vaihtaa tietoja Suomessa oleskelevista ukrainalaisista.

Ukraina on hyväksymässä kansalaisilleen mahdollisuuden kaksoiskansalaisuuteen, kertoo maan sisäministeri Ihor Klymenko MTV Uutisille.

Klymenkon mukaan on epätodennäköistä, että suurin osa Euroopan unionin alueella olevasta kuudesta miljoonasta ukrainalaisesta palaa takaisin maahan sodan keskelle. 

Klymenko sanoo haluavansa ukrainalaisten pystyvän työskentelemään ja harjoittamaan liiketoimintaa niin Ukrainassa kuin toisessa asuinmaassa.

– Ukraina on kehittänyt pian esiteltäväksi tulevan kaksoiskansalaisuuden mallin, jonka tarkoitus on varmistaa se, etteivät muissa maissa asuvat kansalaisemme menettäisi kosketustaan Ukrainaan.

Tämän myötä Suomeen asettuneille kymmenille tuhansille ukrainalaisille on tulossa mahdollisuus olla sekä Suomen että Ukrainan kansalaisia.

– Meillä on Ukrainan sisäministeriön ja Suomen sisäministeriön kanssa tietysti paljon keskusteltavaa, onhan meillä kummallakin samankaltaiset rajat Venäjän kanssa. Rajaongelmissa riittää ratkottavaa, Klymenko kertoo.

Klymenkon mukaan Suomen ja Ukrainan on myös vaihdettava tietoja Suomessa oleskelevista ukrainalaisista.

– Tietysti meidän on myös keskusteltava yhteistoiminnasta järjestäytyneen rikollisuuden ja laittoman asekaupan kitkemiseksi. Me Ukrainassa teemme kaikkemme, että laittomia aseita ei kuljetettaisi Suomeen tai muualle EU-alueelle. 

Klymenko nousi sisäministeriksi sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä kuoli helikopterin pudottua viime vuoden tammikuussa. 
 

Lue myös:

    Uusimmat