Suomen bikini fitness -tähdeltä leuat loksauttava tarina Minna Pajulahdesta: "En ole ikinä nähnyt sellaista keneltäkään muulta"

Bikini fitnessin tuoreet Suomen mestarit lavalla 1:57
Katso video: Bikini fitnessin tuoreet Suomen mestarit lavalla. Kokonaisvoittaja Daniela Kenton vasemmalla vihreissä bikineissä.

Suomen tuore bikini fitness -kuningatar Daniela Kenton jakoi suuria ylisanoja valmentajastaan Minna Pajulahdesta. Hänellä on lajilegendasta myös paljon kertova tarina.

Kenton voitti viime vuonna bikini fitnessissä alle 160-senttisten sarjan Suomen mestaruuden. Tänä vuonna hän nousi vielä seuraavan askeleen, ja hänet kruunattiin sunnuntaina bikini fitnessin kuuden pituusluokan välisen kovatasoisen SM-kokonaiskisan mestariksi Lahden Nordic Fitness Expossa.

– Tämä tuntuu hyvältä ja merkitsee tosi paljon, on superkiitollinen olo. Ihan huikeaa. Olen sanaton, Kenton sanoi.

Aiemmin muun muassa MM-hopeaa ja Ruotsin Expon kokonaisvoiton saavuttaneella 28-vuotiaalla urheilijalla oli tällä kertaa kilpaillessaan poikkeava olo.

– Oli ihanaa olla lavalla. Yleensä minua jännittää, mutta tänään oikeasti nautin. Oli tosi kivaa.

Jatkokysymykseen, mistä tämä mahtoi kummuta, Kenton vastasi työstäneensä asiaa.

– Tämä on se päivä, kun nautitaan. Tänään ei mitään ihmeellistä enää tehdä, treenata tai muuta, se työ on jo tehty.

Kesällä Kenton ehti jo puntaroida, jatkaisiko ylipäänsä kilpailemista syksyyn.

– Mietin, että tämä on minun kolmas kisakauteni putkeen. Mietin, jatkanko vai en, mutta sitten ihana valmentajani Minna Pajulahti loi minuun uskoa ja sanoi, että totta kai, nyt on sinun hetkesi. Olin, että selvä, mennään sitten.

Pajulahti nukkui lattialla ilman peittoa

Pajulahdesta puheen ollen, Masters Olympian fitness-voittaja ja lajilegenda osoitti keväällä uhrautuvaisuuttaan urheilijoidensa ja muun tiimin eteen EM-kisoissa Santa Susannassa.

Neljänneksi EM:eissä sijoittunut Kenton havahtui nimittäin kisareissun tuoksinassa eräänä aamuna herätessään unohtumattomaan näkyyn: Pajulahti oli nukkumassa lattialla ilman peittoa.

– Hän tosiaan nukkui siellä ilman peittoa lattialla, jotta kisaajat ja huoltajat saavat sängyt ja nukkua hyvin.

Pajulahdelle moinen oli siinä tilanteessa normaalia.

– Minna on valmentajana ihan uskomaton. Se omistautuminen, mitä hän tekee meidän urheilijoidemme puolesta, on sellaista, että en ole ikinä nähnyt tai kokenut keneltäkään muulta mitään vastaavaa. Hän on kyllä tämän kaiken, minun menestykseni ja onnistumiseni takana. Iso kiitos hänelle.

Jäätelöbisnestä

Kenton, jota luotsaa Pajulahden lisäksi Jani Ihalainen, toimii itsekin valmentajana. 

– Valmennus on työllistänyt hyvin ja se on minun unelmaduunini. On ihana auttaa ihmisiä ja nähdä onnistumisia.

Kentonia työllistää myös oma jäätelökioski kesäisin. Hän laskeskelee toimineensa kymmenen vuotta yrittäjänä, ja jäätelöbisnes on tuonut "ihan kivaa lisätienestiä".

Tosin kärsimäänkin on joutunut. Kenton muistaa, että hänellä oli tyypillisenä jäätelönmyyjän vaivana ensimmäisinä kolmena kesänä jännetuppitulehdusta.

– Harrastin silloin vielä tankotanssia. Ne kaksi yhdessä olivat hyvä kombo.

Täysillä MM-kisoihin

Seuraavaksi Kenton on kisaamassa kahden viikon päästä Virossa. Ensi kuussa hän aikoo kilpailla Portugalissa ja joulukuussa odottavat MM-kisat Japanin Tokiossa.

Viime vuonna Kenton oli hopealla ja lähellä maailmanmestaruuttakin, mutta hän ei ole suuntaamassa henkseleitä paukutellen arvokarkeloihin.

– Totta kai aina täysillä lähdetään, mutta ikinä ei voi tietää. Jokainen kisa on erilainen ja siellä on aika kova taso. Kaikkeni annan ja parhaani teen.

Lue myös:

    Uusimmat