Suomen olympiaiskijä kumartelematta kovaan paikkaan: "Minun kehäni"

Pihla Kaivo-Oja, 21, kovin tavoittein olympialaisiin: "Joka matsi mennään voittamaan" 2:39
Pihla Kaivo-oja halusi Pariisin olympialaisiin - Maarit Teuronen asetti kovan vaatimustason.

Olympialipun viimeisten karsintojen kautta varmistanut 21-vuotias nyrkkeilylupaus Pihla Kaivo-oja uhkuu intoa ennen sunnuntaina käynnistyvää kisaurakkaansa, jossa tappio tietäisi heti kotiinlähtöä.

Tamperelainen Kaivo-oja otteli kesäkuun alussa Thaimaan karsintaturnauksessa paikan Pariisin kisoihin Mira Potkosen jälkeen toisena suomalaisena naisnyrkkeilijänä.

50 kilon sarjan kaavio arvotaan torstaina. Sieltä Kaivo-oja kertoo ottavansa vastaan minkä tahansa vastustajan.

– Pikkuhiljaa alkaa vatsanpohjassa kutkutus tuntua, kun tietää, että huomenna on arvonta. Sitten kaikki jotenkin konkretisoituu, Kaivo-oja totesi keskiviikkona.

Pelin henki on raaka: jatkoon pääsee vain voitolla ensimmäiseltä kierrokselta. Sen jälkeen neljännesvälierät ja puolivälierät karsivat aina kerrallaan puolet pois matkalla kohti mitalikamppailuita. Kaivo-oja ei kavahda haastetta.

– Minun vahvuuteni on ehdottomasti se, että kun nousen kehään, minä tiedän, että se on minun kehäni.

Olympiaympyrät tuovat mukanaan aivan erityistä huomiota, mutta samalla myös puitteet valmistautua omiin suorituksiinsa poikkeavat tavallisista turnausmatkoista. Kaivo-oja pitää Pariisin kisakylässäkin kiinni silti omista rutiineistaan.

– Aamulenkki, aamuverryttely. On ollut kiva juosta tuota Seinen vartta pitkin. Sitten ihan se aamupuuro. Tänne on Suomen joukkue tuonut minulle puuropusseja, niin on saanut tehtyä kaiken ihan niin kuin kotonakin, Kaivo-oja kertoo.

– Kaikki on hyvin järjestetty ja mietitty. Ei tarvitse itse kyllä stressata yhtään siitä. On hyvissä käsissä täällä kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat