Suomen olympiatoivo puhuu suoraan kultamitalista

Eetu Kallioinen kantaa mitalitoivon paineita mielellään: "Huomio on täysin erilaista" 2:33
Eetu Kallioinen uskaltaa puhua olympiamenestyksestä. Tokion finaalissa hän sijoittui neljänneksi.

Skeet-ampuja Eetu Kallioinen kuuluu Suomen suurimpiin mitalitoivoihin tulevana viikonloppuna käynnistyvissä Pariisin olympialaisissa. Kallioisen onnistumismahdollisuuksia nostaa hänen erittäin tasainen kisavarmuutensa.

Hopeamitali viime elokuun MM-kisoista Azerbaidzhanista nostivat Kallioisen mitalisuosikiksi myös Pariisin olympialaisissa. Edellisissä kesäkisoissa hän jäi niukasti neljänneksi.

Viime vuonna Kallioinen ampui maailmancupissa kaksi palkintosijaa, mutta tällä kaudella tulostaso on jäänyt toistaiseksi melko vaatimattomaksi.

Olympialaisissa urheilijoihin kohdistuva huomio kasvaa selvästi. Kallioinen osaa jo yhdet kisat käyneenä varautua siihen. Siksi hän ei pelkää puhua haaveistaan.

– Kaksi steppiä: ensimmäisellä sellainen tulos, jolla pääsee finaaliin, ja seuraava on tulos, jolla voitetaan kilpailu, Kallioinen listaa MTV Urheilulle.

Kallioinen arvioi, että maailman huipulla on tällä hetkellä noin 15–20 ampujaa, jotka voivat hyvänä päivänä yltää skeetissä finaaliin. Lajissa ammutaan ensin karsinnat kahtena peräkkäisenä päivänä 2.–3. elokuuta ja jälkimmäisenä päivänä myös kuuden parhaan loppukilpailu.

Kallioisen vahvuutena pidetään vankkaa suoritusvarmuutta.

– Totta kai, jos katsoo historiaa, niin olen pärjännyt paremmin nyt kuin ennen Tokiota. Sitten toisaalta sitä ei hirveästi auta ajatella. Pitää vain ajatella seuraavaa kilpailua ja seuraavaa kiekkoa.

Videolla Kallioinen kertoo häntä lapsesta asti seuranneesta voitontahdosta, joka on ajanut häntä eteenpäin urallaan.

Lue myös:

    Uusimmat