Suomen Urheiluliitto valitsi ehdokkaansa Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Suomen Urheiluliitto kertoo ehdottavansa Tapio Korjusta Suomen Olympiakomitean uudeksi puheenjohtajaksi. SUL päätti asiasta kokouksessaan lauantaina.

Korjus toimii tällä hetkellä Kuortaneen Urheiluopiston rehtorina.

– Suomalaisella urheilulla on näkyvissä isoja haasteita monella rintamalla. Olympiakomitean johtoon tarvitaan kokemusta ja osaamista erityisesti menestyksen tavoittelussa sekä huippu-urheilijoiden unelmien tavoittelun ymmärrystä, SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen sanoi tiedotteessa.

– Korjuksella on vahva huippu-urheilu- ja järjestöosaaminen. Hänet tunnetaan myös siltojen rakentajana, jollaista Olympiakomiteassa tarvitaan. Urheiluliitto on onnekas, kun meillä on tähän tehtävään sopiva ja osaava henkilö.

Vuoden 1988 keihään olympiavoittaja on päivätyönsä lisäksi Olympiakomitean hallituksen varapuheenjohtaja ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihun hallituksen puheenjohtaja. 

– Nyt ollaan vähän polvillaan, mutta tästä voidaan nousta. Siihen uskon vahvasti. Menneeseen ei voida vaikuttaa, mutta siitä voidaan oppia ja vaikuttaa tulevaisuuteen. Katse on käännettävä eteenpäin, Korjus kommentoi.

– On myös kasvatettava urheilijoiden uskoa omien tavoitteiden saavuttamiseen. Tämä ei onnistu ilman laaja-alaista yhdessä tekemistä.

Olympiakomitean uusi puheenjohtaja ja hallitus valitaan järjestön syyskokouksessa 30. marraskuuta.

– Oli nöyrä olo, kun kysyttiin ehdolle puheenjohtajaksi. Nöyränä olen myös isojen haasteiden edessä, kuten mitalittomuus olympialaisissa, rahoituksen leikkaukset ja lasten liikkumattomuus, Korjus sanoo.

– Haasteiden ratkaisemisessa voidaan onnistua vain voimia yhdistämällä ja yhteistyöllä, jossa ovat mukana Olympiakomitea, lajit, akatemiat, valmennuskeskukset, seurat, kaupungit, valtio ja yritysmaailma.

Lue myös:

    Uusimmat