Marttinen: Kokoomuksella valmius uusiin lisäsopeutuksiin

Matias Marttisen puhe kokoomuksen kesäkokouksessa 21:24
Katso kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttisen puhe kokonaisuudessaan.

Kokoomuksella on valmius päättää uusista lisäsopeutustoimista, jos velkaantumisen taittaminen sitä vaatii, linjasi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen torstaina ryhmän kesäkokouksen alkajaisiksi pitämässään puheessa.

Marttisen mukaan ensi viikon budjettiriihessä tärkeintä on viedä jokainen hallituksen jo sopima säästöpäätös budjettiin, viedä ne momenteille. Tämän budjettiriihen keskiössä on hallituksen päätösten toimeenpaneminen, hän sanoi.

Hallitus päätti kevään kehysriihessä noin kolmen miljardin euron lisäsopeutuksista tälle vuodelle. Marttinen sanoi, että ilman hallituksen päätöksiä tulevan vuoden budjetti olisi ollut lähes neljä miljardia euroa syvemmällä kuopassa.

– Työtä Suomen talouden pelastamiseksi ei voida jättää kesken. Sitä ei tulla jättämään kesken.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä aloitti kaksipäiväisen kesäkokouksensa Kuopiossa. Perjantaina kokous jatkuu Joensuussa, jossa puheen pitää puolueen puheenjohtaja, pääministeri Petteri Orpo.

Voimassa oleva käytäntö lakiin

Marttinen otti myös kantaa keskusteluun työperäisen maahanmuuton lisäämisestä. Hän sanoi olevan aivan selvää, että ikääntyvä Suomi tarvitsee lisää työntekijöitä, lisää työperäistä maahanmuuttoa ja lisää kansainvälisiä osaajia.

Niin sanotusta kolmen kuukauden säännöstä on liikkunut hänen mukaansa paljon vääriä käsityksiä. Kolmen kuukauden aikarajaa on Marttisen mukaan jo tähän mennessä noudatettu Migrin ratkaisukäytännöissä ja nyt voimassa oleva käytäntö vain kirjataan lakiin.

Samalla työntekijän oleskeluluvalla olevan mahdollisuuksia hakea töitä laajennetaan, Marttinen sanoi. Hallituksen uudistuksella ulkomaalainen työntekijä voi samalla luvalla hakea töitä myös työvoimapula-aloilta, ei vain omalta alaltaan.

– Tämä muutos purkaa paitsi hallinnollista työtä työlupien hausta, myös parantaa työluvalla työtä tekevien asemaa ja mahdollisuuksia työllistyä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä aloittaa tänään kaksipäiväisen kesäkokouksensa Kuopiossa. Kokouksen ohjelmassa on muun muassa eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matias Marttisen puhe.

Lue myös:

    Uusimmat