Yle-ryhmän vetäjä: "Ratkaisua ei löydetä ennen kesätaukoa – iso pettymys"

Yle-työryhmän on määrä jatkaa neuvotteluita elokuussa eduskunnan kesätauon jälkeen. 

Yle-työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) sanoo olevansa pettynyt siihen, etteivät kaikki puolueet ole hyväksyneet Yle-ryhmän ratkaisua.

Kiistaa on ennen kaikkea Ylen säästöjen suuruudesta, Marttinen toteaa. Yle-ryhmän puheenjohtaja ei halunnut kommentoida nyt hylätyn ratkaisun sisältöä millään tavalla.

– Viimeisen kompromissin myötä olen saanut tiedon muutamista ryhmistä, etteivät he tätä kompromissia hyväksy. Se on minulle tietysti iso pettymys, Marttinen sanoo.

Aiemmin tänään sekä vasemmistoliitto että vihreät ilmoittivat, etteivät ne hyväksy parlamentaarisen Yle-työryhmän ratkaisua.

Parlamentaarisen Yle-työryhmä tehtävänä on arvioida Ylen tehtäviä ja rahoitusta, eli päättää käytännössä muun muassa Ylen rahoituksen leikkauksista. 

Marttisen mukaan nyt ollaan varsin uuden tilanteen äärellä.

– Rakentamani kompromissi oli hyvin hauras, koska tunnistin, että puolueiden näkemykset Ylen rahoituksesta ovat hyvin kaukana toisistaan, Marttinen katsoo.

– Tämä kompromissi on nyt kaatunut, hän jatkaa.

Ratkaisua ei ennen kesätaukoa

Nyt täytyy pohtia, miten tilanteesta voidaan jatkaa eteenpäin, Marttinen sanoo.

– Kyllähän tässä niin on käynyt, että ollaan aika monta askelta kauempana siitä yksimielisestä ratkaisusta, johon on pyritty, Marttinen sanoo.

– Päivänselvää, että ennen eduskunnan kesätaukoa ratkaisua ei tulla löytämään. Neuvotteluita jatketaan, kun on pidetty hiukan lomaa, levätty ja käyty rauhassa keskusteluita.

Marttinen ei halua spekuloida sitä, voitaisiinko Ylen rahoituksesta päättää pelkästään hallituspuolueiden kesken.

Marttisen mukaan on "hyvä kysymys", onko parlamentaarisen neuvottelemisen perinne vaarassa, jos tämä Yle-ryhmä ei sopua näin löydä.

Neuvotteluita on tarkoitus jatkaa elokuussa, Marttinen vahvistaa. Kovin pitkään neuvottelut eivät voi kuitenkaan enää Marttisen mukaan jatkua.

– Eri asia on, pystynkö enää rakentamaan uusia kompromisseja. Olen jo nyt rakentanut yhtälöitä, joissa on pyritty rakentamaan haurainta kompromissia, joka voisi mennä läpi, Marttinen sanoo.

– Vielä kannattaa yrittää, Marttinen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat