Susani Mahaduran ja Mikko Matikan TTK-ilta venyi kisasta putoamisen jälkeen pitkälle seuraavaan päivään: "Hän tuli meille yöksi"

Susani Mahaduran ja Mikko Matikan välille syttyi Tanssii Tähtien Kanssa -taipaleen aikana poikkeuksellisen syvä ystävyys.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelmassa nähtiin sunnuntaina 22. syyskuuta kauden toinen pudotus, ja kotimatkalle joutuivat lähtemään toimittaja-juontaja Susani Mahadura  ja tähtiopettaja Mikko Matikka. Huomenta Suomen  haastattelussa tiistaina 24. syyskuuta kaksikko kertoi sen tuntuneen jokseenkin oudolta, ettei viikko-ohjelmaan kuulu enää uuden tanssin opettelu. 

– Viisi viikkoa kuitenkin tottui siihen, että mennään salille ja vietetään vähintään 4 tuntia päivässä tanssisalilla, ja yhtäkkiä ei, Matikka pohti. 

– Kyllä, sillä minulla tuli kyllä vähän liikutukset ennen kaikkea siitä, etten hengaa joka päivä Mikon kanssa montaa tuntia. Olen sanonut monesti, että Mikosta on tullut minulle kuin pikkuveli, Mahadura jatkoi. 

– Isoveli, Matikka korjasi kujeillen. 

Mahadura kertoi, että sunnuntaina kameroiden sammuttua ja studion hiljennyttyä kaksikko oli käynyt yhdessä purkamassa fiiliksiään. Ilta venyi, kun Mahadura ja Matikka eivät malttaneet päästää toisiaan vielä menemään. 

– Sanoin Mikolle, että nyt tulet meille, soitin kumppanille, että "pöytä koreaksi, Mikko Matikka tulee nyt meille". Sitten hän tuli meille yöksi, hengattiin koko eilinen päivä, käytiin meressä uimassa ja yhdeksältä vasta saatoin hänet metroasemalle. Kun Mikko hyppäsi metroon, jäin sinne vilkuttamaan ja itkin, että "hyvästi Mikko", Mahadura kertoi nauraen. 

Kyseisen tilanteen Mahadura ja Matikka kuvailevat olleen kuin "dramaattinen elokuvakohtaus". Kuitenkin he tietävät, että ovat tulleet jäädäkseen toistensa elämiin. Kaksikko kertoi tanssienkin vielä jatkuvan tulevaisuudessa, sillä suunnitelmissa on, että Matikka jatkaa vielä tavalla tai toisella Mahaduran opettamista.

Kolmannessa suorassa TTK-lähetyksessä Mahadura ja Matikka eivät tuomaripisteet saatuaan olleet joukon häntäpäässä, minkä takia heidän putoamisensa tulikin yllätyksenä joillekin katsojille. Mahaduran mukaan putoaminen kisasta tuli tavallaan myös heille itselleen yllätyksenä. 

– Meillä tuli niin valtava semmoinen onnistumisen fiilis, että "vau, saatiin seiska!", Mahadura kertoi. 

– Kommentit olivat kuitenkin, että antoivat sellaista lupausta, että hei nyt tuli vapautumista. Aika isoja juttuja, kun puhutaan kuitenkin itseilmaisusta. Ei pelkästään se, ettet mene vaan taplaamaan askeleita, vaan jotain vapautuu sinusta, pääset kanavoimaan jonkinnäköisiä tunteita. Itseäsi ilmaisemaan, Matikka arvioi. 

Voimakkaan yhteyden toisistaan Mahadura ja Matikka löysivät jo tavatessaan ensimmäisiä kertoja. Matikka kuvailee tunteneensa tuolloin kuin tavallaan "olisi katsonut peiliin" Mahaduran seurassa ollessaan.

– Just tällainen sielunveli-sielunsisko -setti, Matikka pohti.

Mahadura puolestaan kuvaili oppineensa tuntemaan tanssiopettajansa niin hyvin, että pystyi jopa tämän katseesta tai hengityksestä päättelemään, mitä tämä ajattelee. Mahaduran mukaan Matikka ohjasi häntä myös välillä parin tanssiessa pelkän hengityksen avulla. 

– Käski minua rentoutumaan tai löytämään yhteyden Mikkoon ja pois siitä jännityksestä nimenomaan sillä hengittämisellä. Sitten aloimme hengittää tanssiessa samaan tahtiin. Se on aika siisti kokemus ja on sanottava, että sitä ei ihan hirveän usein ole saanut kokea, että mitä tapahtuu, kun kaksi ihmistä sanattomasti löytää yhteyden. 

Sekä Mahaduralle ja Matikalle kehollinen kommunikaatio tuntui hyvin luontaiselta. Mahadura kertoi myös pitäneensä mielenkiintoisena sitä, miten heidän välinen kemiansa oli jossain yhteydessä vaikuttanut ulospäin. 

– Meistä oli joku insertti, ja olin katsonut Mikkoa todella intensiivisesti siinä, kun yritin kuunnella ja ymmärtää. Siitä sitten lähti vähän jotain huhuja, että "tuossa on pakko olla jotakin". Ja tavallaan se, mitä haluaisin nyt sanoa, mitä olen oppinut myös tässä tanssimatkalla: jos aletaan pelätä syvää katsekontaktia toisiin ihmisiin, niin sitten ollaan ehkä väärällä tiellä ihan ihmiskuntanakin. Uskalletaan katsoa toista, ja myös koskea. 

Susani & Mikko - Guajira del monte 3:52

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat