Lääkäri Antti Heikkilän mukaan valtaosa suomalaisista saa liian vähän D-vitamiinia. Miten tasoa voisi parantaa?
D-vitamiinia saa ravinnosta – mutta ei riittävästi.
– Kun olin lapsi, D-vitamiinia tuli kalanmaksaöljystä. Sitä saa myös kalasta, maksasta, munista ja voista. Auringon valoa ne eivät kuitenkaan korvaa, Antti Heikkilä selittää.
Riittävä D-vitamiinitaso vaatii auringonottoa ja lisäravinteita.
– Lisäravinteita on kahdenlaisia: kalasta tehtyjä luonnon vitamiineja sekä keinotekoisesti lampaan rasvasta eli lanoliinihaposta valmistettuja. Ei ole väliä, kumpaa niistä käyttää, kunhan pillereitä syö talvisaikaan joka päivä.
Studio55.fi/Piia Simola
Tutustu muihin Antti Heikkilän ajatuksiin:
Näillä lausunnoilla Antti Heikkilä on kohauttanut – katso kooste!
Antti Heikkilä: Kaikkien suomalaisten pitäisi syödä D-vitamiinia purkista
Antti Heikkilä vastasi kysymyksiin vitamiineista
Antti Heikkilä: Näin mielipaha aiheuttaa sairauksia
Antti Heikkilä: Viljat ovat yksi keskeinen elementti suomalaisten sairastumisessa
Antti Heikkilä: Ikääntyvien ihmisten kolesterolin hoito turhaa
Antti Heikkilä: Onko sinulla näitä oireita? Ratkaisu tervehtymiseen on helppo
Antti Heikkilä: Tämä juoma on todellinen terveyspommi!
Lääkäri Antti Heikkilä: Näin saat diabeteksen kuriin oikeanlaisella ruokavaliolla
Katso kaikki Antti Heikkilästä kertovat artikkelit...
Lue lisää D-vitamiinista:
Tämä vitamiinivaje tarvitsee kehittyäkseen vain 20 päivää!
Otatko D-vitamiinia purkista? Tämä on tablettisi ällistyttävin ainesosa
Pitkä talvi aiheuttaa D-vitamiinin puutosta
Tämä vitamiini ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja
Näin jarrutat ihon vanhenemista
Herkuttele itsesi terveeksi – Nämä ruoka-aineet sisältävät eniten vitamiineja
Totuus vitamiinipuutoksista: Mitä puutteesta oikeasti seuraa?
Luonnon vitamiinit vastaan purkkivitamiinit − kumpi voittaa?