Tajuatko, mitä tämä liikennemerkki yrittää kertoa pysäköinnistä? Onneksi tällaisiin kummajaisiin ei törmää Suomessa!

Monella suomalaisellakin menee pysäköidessä sormi suuhun monimutkaisten "toteemipaalujen" tulkitsemisen kanssa. Kotimaiset pysäköintimerkit ovat kuitenkin huomattavasti selkeämpiä – ainakin meille – kuin esimerkiksi australialaiset.

Sydneyläinen juristi Jahan Kalantar on julkaissut TikTok-tilillään videon alkuun hyvin epäselvältä vaikuttavasta liikennemerkistä, jossa kerrotaan, miten eräällä pysäköintialueella tulisi pysäköidä.

Sydney on Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääkaupunki. Noin 7,5 miljoonan asukkaan osavaltiossa kerrotaan jaettavan vuosittain parkkisakkoja noin 190 miljoonan Australian dollarin eli runsaan 120 miljoonan euron edestä.

Asiantuntijoiden mukaan joka neljännen parkkisakon syynä on se, ettei pysäköijä yksinkertaisesti ymmärtänyt pysäköintisääntöjä.

– Täällä Sydneyssä me olemme tottuneet maailman hulluimpiin liikennemerkkeihin, Kalantar toteaa.

Kalantar kertoo videollaan pitävänsä niitä rahankeruuautomaatteina.

– Ne ovat tarkoituksellisesti vaikeita ymmärtää, hän väittää.

Katso alta Kalantarin TikTok-video.

Näin tulkitset kylttiä

Videolla näkyvää merkistöä lähdetään Kalantarin mukaan purkamaan käänteisesti eli kyltit osoittavat, milloin pysäköinti on kielletty.

Kyltissä on myös ilmoitettu erityistapaus-ajankohta, joka on tässä tapauksessa vuoden viimeisen päivän aamukahdeksesta vuodenvaihteen yli ensimmäisen päivän aamukahteen. Tänä aikana pysäköinti on kielletty myös pysäköintiluvan omistajilta auton hinaamisen uhalla.

Punaiset merkinnät kieltävät pysäköinnin tiettyinä kellonaikoina. Tärkeää on huomata punainen nuoli, joka osoittaa vasemmalle, sillä punaisella merkityt pysäköintikiellot ovat voimassa ainoastaan tolpasta vasemmalle.

Sen sijaan vihreällä merkitty osio kertoo sen, milloin alueelle saa pysäköidä. Mutta tässäkin on tärkeää huomata vihreä nuoli, joka osoittaa oikealle, sillä vihreällä merkityt säännöt pätevät vain tolpasta oikealle.

Merkintä 2P tarkoittaa puolestaan, että pysäköinti on sallittu enintään kahdeksi tunniksi merkittyjen aikojen rajoissa.

Kalantarin videolla näkyvä kyltti ei kuitenkaan ole edes monimutkaisimmasta päästä. Alla kuva vielä vaikeammin tulkittavasta liikennemerkistä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat