Taksi Helsingin uudistus hämmensi kuljettajia: "Tervetuloa painajaiseen"

MTV Uutisten haastatteleman lukijan taksimatka keskiviikkona alkoi pahaenteisesti, kun taksikuski tervehti kyydittäväänsä seuraavasti: "Tervetuloa painajaiseen".  

Synkkä tervetulotoivotuksen syyksi paljastui Taksi Helsingin tiistaina tekemän tilausjärjestelmäuudistuksen alkuyskähtelyt ja yöllä ilmennyt taksamittarijärjestelmän häiriö. Uudistuksen myötä meni uusiksi myös Taksi Helsingin sovellus.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan ainakin kolme eri Taksi Helsingin kuskia valitteli keskiviikkona aamulla vaikeuksista taksamittarin ja uuden järjestelmän kanssa toimimisen kanssa.

Taksi Helsingin palvelukeskuspäällikkö Hanna-Leena Tastulan mukaan, pieniä haasteita yön aikana aiheutti taksamittarijärjestelmän lyhytaikainen häiriö ja yksittäiset uudistuksesta johtuvat viivästykset. 

– Tämä vika saatiin korjattua aamuyöstä. Haasteita järjestelmäpäivityksen takia on ollut lähinnä yksittäisillä kuskeilla ja jo useampi tuhat tilausta on jo tehty sen kautta, kertoo Tastula.

Myös Taksi Helsingin toimitusjohtaja Juha Pentikäisen mukaan haasteet ovat olleet pieniä.

Järjestelmäuudistus tehtiin tosiaan eilen ja se meni erittäin hyvin. Sellaiseen sisältyy aina sellaisia asioita joita joudutaan tarkentamaan ja vauhdissa korjaamaan sekä asetuksia korjaamaan, mutta isossa kuvassa meni tosi hyvin, kertoo Pentikäinen MTV Uutisille.

Taksi Helsinki on Suomen suurin taksien tilausvälitysyhtiö, jonka omistaa noin 800 helsinkiläistä taksiyrittäjää sekä Helsingin Taksiautoilijat ry.

Lue myös:

    Uusimmat