Tämä näky oli liikaa – tuomari sai potkut olympialaisista

Australialainen surffituomari on saanut lähtöpassit olympialaisista esiinnyttyään kiistellyssä yhteiskuvassa yhden kilpailijan kanssa.

Erotuomari Ben Lowe poseeraa Instagramissa julkaistussa kuvassa australialaisen surffitähden Ethan Ewingin ja hänen valmentajansa kanssa. Kansainvälinen surffiliitto (ISA) on ryhtynyt voimakkaisiin toimenpiteisiin julkaisun seurauksena ja lähettänyt Lowen kotiin.

– On sopimatonta, että tuomari on tällä tavalla vuorovaikutuksessa urheilijan ja hänen joukkueensa kanssa, ISA tiedotti.

Lowe on ollut kiistelty tuomari surffimaailmassa, ja brasilialaiset fanit ovat arvostelleet australialaista puolueellisuudesta kolminkertaista maailmanmestaria Gabriel Medinaa kohtaan.

Surffauksen tuomaritoiminta on hyvin subjektiivista, ja tuomareihin kohdistuva kritiikki on usein perusteetonta. Lowe on kuitenkin joutunut kohun keskelle Brasiliassa.

– Tämä on hyvä asia meille. Jos tuota kuvaa ei olisi tullut, mitään ei luultavasti olisi tapahtunut. Mutta tällainen ei selvästikään ole hyväksyttävää, sanoi Brasilian joukkueenjohtaja ISA:n ilmoituksen jälkeen.

Medina kohtaa miesten välierässä australialaisen Jack Robinsonin lauantaina. Olympialaisten surffauskilpailut järjestetään Tahitilla Tyynellämerellä.

 

Lähde: Guardian

Lue myös:

    Uusimmat