Taylor Swift -fanit sekalaisissa tunnelmissa keikkaperuutusten jäljiltä Wienissä: "Ihmiset eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä"

Taylor Swiftiä Wieniin katsomaan saapuneet fanit ovat sekalaisissa tunnelmissa peruttujen keikkojen tiimoilta. Artistin keikkoihin kohdistui islamistinen terroriuhka. 

Poplaulajan oli tarkoitus esiintyä Eras-kiertueensa puolesta kaupungissa torstaina, perjantaina ja lauantaina. 

Kaikki keikat kuitenkin peruttiin, kun Itävallan viranomaiset ilmoittivat keskiviikkona ottaneensa kiinni kaksi ihmistä terrori-iskujen suunnittelemisen vuoksi. 

Keikkojen kaikille illoille odotettiin yhteensä 250 000 katsojaa. BBC:n haastattelema Jessica Holroyd oli lentänyt Wieniin keikalle Englannin Bristolista. 

Hän sai kuulla keikkojen peruuntumisista ollessaan lentokentällä. 

– Itkin vähän lentokentän vessassa, hän kertoo uutissivustolle. 

Peruuntuminen herättää Swiftiä pian 17 vuotta fanittaneessa Holroydssa paljon tunteita. 

– Tuntuu siltä, että tämä saattaa olla ainoa mahdollisuus nähdä hänet, erityisesti Eras-kiertueella, joten tämä tuntuu valtavalta menetykseltä. 

Hän kuitenkin kiittää Itävallan poliisia, joka hoiti tilanteen erittäin hyvin. 

– Niin surullista kuin se onkin, niin se vaikuttaa (keikan peruminen) parhaalta päätökseltä kaikkien turvallisuuden kannalta. Tämä ei ole ihmishenkien arvoista. 

Fanit haluavat lohduttaa toisiaan

Toinen Swift-fani, itävaltalainen Natascha Stobl, oli menossa kahdelle kolmesta keikasta. Hän oli odottanut keikkoja yli vuoden ja käyttänyt aikaa asujen sekä keikkapäivien suunnitteluun. 

– Ihmiset istuvat hotellihuoneissaan eivätkä tiedä, mitä pitäisi tehdä. He, joiden piti vielä lentää tänne, eivät myöskään tiedä, mitä tekevät. 

– Tietenkin itkettää paljon, hän lisää. 

Hän on kuitenkin Holroydin kanssa samaa mieltä siitä, että tilanteessa on mentävä turvallisuus edellä, eikä voida ottaa riskiä siitä, että aiemmat tuhoisat julmuudet toistuisivat. 

Kommentilla Stobl viittaa Ariana Granden keikkaan Manchester areenalla vuonna 2017, jossa 22 ihmistä kuoli itsemurhaiskussa.

Viime viikolla kolme tyttöä kuoli veitsihyökkäyksessä Taylor Swift -teemaisella tanssikurssilla Southportissa. Wieniin suunniteltu isku on saanut ihmiset Stoblin mukaan entistä hermostuneemmiksi. 

– He (iskun suunnittelijat) haluavat saada meidät tuntemaan olomme turvattomaksi. He haluavat häiritä jokapäiväistä elämäämme, joten siinä he voittivat ja se on sydäntä särkevää. 

Stobl kertoo haluavansa tavata muita Swift-faneja, jotta he voivat lohduttaa toisiaan. 

– Me todella, todella halusimme mennä konsertteihin. Surullinen yksinolo kodeissa tai hotelleissa ei auta ketään, hän toteaa. 

Swiftin suurin pelko

BBC kertoo Taylor Swiftin sanoneen vuonna 2019 tehdyssä haastattelussa, että hyökkäys hänen keikalleen olisi hänen suurin pelkonsa. 

– Manchester areenan pommi-iskun ja Vegasin konserttiampumisen jälkeen olin täysin kauhuissani lähtiessäni kiertueelle. En tiennyt miten aiomme pitää kolme miljoonaa fania turvassa seitsemän kuukauden ajan, Swift oli kertonut Elle-lehdelle. 

Seuraavat artistin keikat ovat ensi viikolla Lontoossa. Ensi torstaista alkava keikkaputki pitää sisällään viisi iltaa Wembley Stadionilla.

Suur-Lontoon poliisin tiedottaja on kertonut poliisin työskentelevän tiiviisti tapahtumapaikkojen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta asianmukaiset turvallisuus- ja poliisitoimintasuunnitelmat ovat konserttien aikaan käytössä. 

– Mikään ei viittaa siihen, että Itävallan viranomaisten tutkimilla asioilla olisi vaikutusta tuleviin tapahtumiin Lontoossa, tiedottaja lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat