Taylor Swiftin tulevien konserttien turvajärjestelyjä on tiukennettu Wienin terroriuhan jälkeen

Taylor Swift ei ole esiintynyt Wienin terroriuhan jälkeen.

Pop-tähti Taylor Swiftin huikean menestyvän Eras-kiertueen seuraavat konsertit nähdään Lontoossa Wembley Stadiumilla viitenä päivänä 15.–20. elokuuta.

Konsertit ovat Swiftin ensimmäisiä esiintymisiä viimeviikkoisen Wienissä terroriuhan jälkeen. Swiftin kaikki konsertit Wienissä peruttiin uhkausten vuoksi.

Suur-Lontoon poliisitoimi kertoi CBS:lle tiistaina 13. elokuuta, ettei tuleviin konsertteihin liittyen ole tehty vielä minkäänlaisia uhkauksia, jotka voisivat estää esityksiä tapahtumasta.

– Lontoossa järjestetään vuosittain lukuisia korkean profiilin tapahtumia, johon osallistuu miljoonia ihmisiä, jotka voivat nauttia tapahtumista turvallisesti. Met tekee tiivistä yhteistyötä tapahtumapaikkojen turvallisuustiimien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa varmistaakseen, että käytössä on asianmukaiset turvallisuus- ja valvontasuunnitelmat, Suur-Lontoon poliisitoimen tiedottaja kertoi CBS:lle.

– Ei ole mitään merkkiä siitä, että Itävallan viranomaisten tekemät tutkimukset vaikuttaisivat tuleviin tapahtumiin Lontoossa. Niin kuin aina, vahdimme tarkasti kaikkea tulevaa informaatiota.

Yhtenä isoista muutoksista Wembley Stadium ilmoitti ”Swiftieille”, eli artistin faneille, etteivät liputtomat fanit saa kerääntyä tapahtuma-alueen ympärille sankoin joukoin konserttien aikana.

– Kaikki stadionin ulkopuolella aikaansa viettävät tullaan poistamaan, Wembley Stadiumin nettisivuilla kirjoitetaan.

Entinen Yhdistyneen kuningaskunnan terrorismintorjunnan kansallinen koordinaattori Nick Aldworth sanoi Wienin keikkojen peruuntumisen jälkeen, että viranomaiset "yrittävät selvittää, onko olemassa mitään jäljellä olevaa tai ylikansallista uhkaa, joka on suurempi kuin heidän nykyinen uhka-arvionsa näille konserteille ja viihdealalle laajemmin".

Aldworthin mukaan konsertin mahdollisesta siirrosta tai perumisesta päätöksen tekisivät ennemminkin tapahtumanjärjestäjät kuin poliisi.

Mahdolliseen peruuntumiseen vaikuttaisi Aldworthin mukaan se, kuinka haavoittuvaisia stadionin ulkopuolella aikaansa viettävät ihmiset olisivat, ja olisiko poliisilla tai muilla turvallisuudesta huolehtivilla asianomaisilla kykyä tai mahdollisuutta käsitellä mahdollista uhkaa.

Aldworth toimi virassaan terrorisminvastaisen suojelun turvallisuuspäällikkönä silloin, kun laulaja Ariana Granden konsertissa Manchesterissa räjähti pommi toukokuussa 2017. Räjähdyksessä kuoli yhteensä 23 ihmistä mukaan lukien hyökkäyksen tekijä.

Tapahtuman jälkeen mahdollisia tapahtumiin ja konsertteihin kohdistuvia uhkia ja niiden ennaltaehkäisemistä alettiin tutkia enemmän.

Lähde: CBS News, Variety

Lue myös:

    Uusimmat