Thierry Neuvillen ralliautosta outo havainto – MM-kärki meni itse hämilleen, Esapekka Lappi paljasti mistä mysteerissä on kyse

Thierry Neuvillen ratissa outo yksityiskohta: Tähtikuski meni itse hämilleen, Esapekka Lappi tarjosi selityksen 3:09
Thierry Neuvillen ratissa outo yksityiskohta: Tähtikuski meni itse hämilleen, Esapekka Lappi tarjosi selityksen.

Valveutuneen rallikatsojan havainto Hyundai-tähti Thierry Neuvillen ratista nousi esiin MTV Urheilun kisalähetyksessä lauantaina. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Asiantuntija Riku Tahko mainitsi katsojahavainnon Neuvillen ratista Kreikan MM-rallin 10. erikoiskokeen lähetyksessä. Havaintojen mukaan Neuville on vaihtanut rattiaan kesken kauden kisojen aina Monte Carlon avausviikonlopusta lähtien.

Neuvillen kasvoihin suuntaava autokamera on paljastanut, että välillä belgialaisen ratin takana on lukenut "Race" (kisa) ja välillä "Spare" (vara). 

– Jos siinä jotain salaista olisi, niin tuskin he merkitsisivät niitä ratteja näkyvästi tarralla televisiokuviin, Tahko kommentoi tuoreeltaan. 

Kun MTV Urheilu kysyi asiasta Neuvilleltä ennen Kreikan MM-rallin lauantai-illan yleisöerikoiskoetta, belgialainen meni hieman hämilleen ja sanattomaksi. 

– En tiedä, en tiedä… ehkä he (talli) vaihtoivat sen…, Neuville takelteli. 

– Kesken rallin yleensä ei (vaihdeta), mutta käsittääkseni tälle viikonlopulle tuli uusi ratti.

Pääkuvan videolla MTV Urheilun studion kattava selvitys aiheesta sekä Neuville hämmentyneet kommentit asiasta kysyttäessä. 

MTV Urheilun selvityksen mukaan Neuvillen ratti on kuitenkin vaihtunut myös Kreikan MM-rallin aikana. 

– Meillä on ensimmäisenä maailmassa tästä se faktatieto, MTV Urheilun selostaja Juho Kokko alusti lauantai-illan lähetyksessä. 

Kun Tahko oli kysynyt asiasta Hyundain suomalaiskuskilta Esapekka Lapilta, mysteeri ratkesi. 

– Ratti vaihtuu sen takia, että se vaihdetaan yhdessä unitissa (yksikössä) aina ohjauspylväiden, hammastangon ja etukelkan kanssa. Kun on kyse näin raffista kisasta, se paketti otettiin ilmeisesti perjantain iltahuollossa sieltä pois, jotta niitä (osia) pystytään tutkimaan ja huoltamaan. Ja toinen paketti asennettiin tilalle, Tahko esitteli Lapin selvitystä.  

– Tämä paketti on yhdessä testattu, ja sitä kautta toimivaksi todettu. 

Systeemi on toiminut, sillä Neuville johtaa Kreikan MM-rallia ennen päätöspäivää. Sunnuntaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat