Toyotalla on MM-rallikauden avauksessa huima täsmäase – ällistyttävä saavutus kiikarissa

Sébastien Ogier lyttää täysin WRC-ralliuudistuksen: "Ei mitään järkeä" 1:12
Sébastien Ogier lyttää täysin WRC-ralliuudistuksen: "Ei mitään järkeä"

Sebastien Ogier lienee jälleen tällä kaudella korvaamaton ase Toyotan WRC-tallille.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.
La: EK:t 7–12 klo 14.50 alkaen
Su: EK 13–16 klo 14.15 alkaen 

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tiimipomo Jari-Matti Latvala on linjannut, että tallin päätavoite kaudella 2024 on valmistajien mestaruus. Ogier saalisti viime kaudella kolme voittoa ja ajoi MM-sarjassa viidenneksi, vaikka osallistui vain kahdeksaan osakilpailuun.

Ranskalaistähti on Toyotan paras valtti myös kauden 2024 avausrallissa Monte Carlossa. Kisa palaa tänä vuonna Gapiin, joka on Ogierin kotikaupunkI; hän on kotoisin vain vajaan 20 kilometrin päästä Gapista Forest-Saint-Julienin pikku kylästä. 

– Tämä on minulle sellainen kisa, johon on pakko osallistua. Tätä kisaa pitää kunnioittaa enemmän kuin mitään muuta. Olosuhteet voivat olla haastavat, joten mitään et saa ilmaiseksi, Ogier summaa. 

Ogier jahtaa tänä vuonna jo ennätyksellistä kymmenettä Monten-valloitusta. Vaikka mies ei numeroista perusta, tasaluku kiehtoo. 

– Numerot eivät olleet ikinä päämotivaationi kilpailemiseen. Totta kai jos voisin saada kymmenen voittoa kasaan, niin olisihan se aika erityistä, Ogier hehkuttaa. 

Kahdeksankertainen mestari aloittaa kolmannen kautensa osa-aikakuljettajana. Rennompi aikataulu on sopinut perheelliselle miehelle hyvin.

– On hienoa aloittaa jälleen uusi kausi kaikkien näiden vuosien jälkeen. Tartun tähän tilaisuuteen kaksin käsin. Viimeiset pari vuotta ovat olleet hauskoja, ja olemme saavuttaneet tiimin kanssa hyviä tuloksia, Ogier sanoo. 

– Tällä tavalla on tarkoitus jatkaa, ja suunnitelmat eivät ole muuttuneet. 

Monte Carlo -ralli käynnistyy torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. 

Lue myös:

    Uusimmat