Trump aikoo kirjoittaa puoluekokouspuheensa uusiksi

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on päättänyt kirjoittaa puoluekokouspuheensa täysin uusiksi kampanjatilaisuudessa tapahtuneen ampumisen myötä. Trump kertoo asiasta Washington Examiner -lehdelle.

Trumpin oli määrä keskittyä Joe Bideniin ja tämän politiikkaan. Trump aikoo omien sanojensa mukaan sen sijaan painottaa kansallista yhtenäisyyttä.

– Jos tätä ei olisi tapahtunut, tämä olisi ollut yksi uskomattomimmista puheista, Trump väitti lehdelle.

Trumpin suunnitellun puheen oli määrä keskittyä istuvaan demokraattipresidenttiin Bideniin ja tämän politiikkaan.

– Totta puhuen, siitä tulee täysin eri puhe nyt, Trump sanoi lehdelle.

Trump aikoo tulevassa puheessaan pyrkiä valamaan kansallista yhtenäisyyttä istuvaa presidenttiä vastaan hyökkäämisen sijaan. Hän aikoo myös puheellaan ilmaista uskoaan siihen, että Pennsylvaniassa tapahtunut ampuminen on muuttanut täysin vaalikampanjan luonteen.

– Tämä on mahdollisuus tuoda maa yhteen. Minulle annettiin se mahdollisuus, hän sanoi noustessaan koneeseensa New Jerseyssä.

Trump saapui sunnuntaina paikallista aikaa Wisconsinin osavaltioon, jossa republikaanien puoluekokouksen on määrä alkaa maanantaina Milwaukeen kaupungissa. Trump pitänee oman puheensa torstaina.

Trump: Näytön katsominen pelasti

Trump on sanonut saaneensa ampumahaavan korvaansa, mutta hänen on kerrottu olevan kunnossa.

Washington Examinerille Trump sanoi, että hän uskoo välttäneensä kuoleman, koska kääntyi yleisön sijaan katsomaan näyttöä. Kyseisellä näytöllä oli hänen mukaansa esillä dataa, jota hänen oli tarkoitus hyödyntää puheessaan.

– Käännän harvoin katseeni väkijoukosta. Jos en olisi tehnyt sitä sillä hetkellä, emme puhuisi tänään, hän sanoi lehdelle.

Heti ampumisen jälkeen otetuissa kuvissa lavalta poistuva Trump pui nyrkkiä ilmaan ja huutaa yleisölle. Trump avasi lehdelle omaa ajatteluaan kyseisellä hetkellä. Hän kertoo nähneensä lavan pohjalta noustessaan, kuinka väkijoukko ei ollut liikahtanut.

– Sillä hetkellä siellä olevilta ihmisiltä tuleva energia, he vain seisoivat siellä, on vaikea kuvailla, miltä se tuntui, mutta tiesin, että maailma katsoi, hän sanoi lehden mukaan.

– Tiesin, että historia tulisi tuomitsemaan tämän, ja tiesin, että minun oli kerrottava heille, että olemme kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat