Trump lyttäsi Harrisin puheen: "Minä pelastin Naton!"

Entinen presidentti ihmetteli, miksei Harris ole tehnyt asioille mitään ollessaan varapresidenttinä.

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on reagoinut tuoreeltaan kriittisesti demokraattien ehdokkaan Kamala Harrisin puoluekokouspuheeseen. 

Trump ihmetteli Fox Newsin haastattelussa, miksi Harris ei ole varapresidenttinä ajanut niitä asioita, joihin lupaa nyt parannusta.

– Kaikki ne asiat, joista hän puhuu, että me aiomme tehdä sitä ja tätä, hän ei tehnyt mitään niistä, vaikka hänellä on ollut kolme ja puoli vuotta aikaa, Trump sanoi.

– Hänellä on neljä ja puoli tai viisi kuukautta aikaa. Hän voi tehdä nyt monet niistä asioista, joista hän valittaa.

Fox Newsin toimittaja kysyi Trumpilta, miten tämä aikoo saada takaisin äänestäjikseen mustia, latinoja ja naisia, joita Harris on kyselyiden mukaan onnistunut saamaan taakseen. 

Trump kiisti väitteen ja sanoi olevansa itse se, joka menestyy näiden äänestäjäryhmien keskuudessa.

– Minulla menee hienosti latinoäänestäjien kanssa. Minulla menee hienosti mustien miesten kanssa. Minulla menee hienosti naisten kanssa, koska naiset haluavat turvallisuutta.

Kritiikkiä rajapolitiikalle

Trump reagoi Harrisin puheeseen myös reaaliaikaisesti Truth Social -viestipalvelussaan. 

Sielläkin hän kyseenalaisti sen, miksei Harris ole tehnyt asioille mitään nykyisen hallinnon aikana, ja kritisoi varapresidenttiä rajusti löysästä rajapolitiikasta. 

Entinen presidentti esitti tutun väitteensä, jonka mukaan Harris on päästänyt maahan etelärajan kautta valtavasti väkivaltaisia rikollisia.

Trump reagoi myös siihen, kun Harris sanoi puheessaan Trumpin uhanneen hylätä sotilasliitto Naton.

– Nato ei maksanut laskujaan, melkein kaikki maat jättivät ne maksamatta. Kun sanoin, että "jos ette maksa, lähdemme pois, Yhdysvallat on kyllästynyt olemaan höynäytettävänä", rahaa alkoi virrata miljardeittain, minä pelastin Naton! Trump sanoi.

Hän sanoi myös, että maailman tyrannit eivät kunnioita Harrisia. Trumpin mukaan Venäjän ja Ukrainan välinen sota ei olisi alkanut, jos hän olisi ollut presidenttinä.

– Hänet lähetettiin yrittämään estää se, Putin hyökkäsi kolme päivää myöhemmin!

Lue myös:

    Uusimmat