"Neljän vuoden päästä teidän ei tarvitse enää äänestää" – Donald Trumpin kommentti hämmentää, kampanjapomo vaikenee

Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokas ja entinen presidentti Donald Trump hämmensi kommentillaan kristillisessä tapahtumassa.

Donald Trump esiintyi perjantaina kristillisessä Turning Point USA -nimisessä tilaisuudessa Floridassa. Sen lisäksi, että hän esiintyi ensimmäistä kertaa ilman korvaa peittävää laastaria, hänen kommenttinsa tulevista vaaleista ja sen seurauksista on herättänyt huomiota.

– Kristityt, menkää ja äänestäkää, vain tällä kertaa. Teidän ei tarvitse sen jälkeen tehdä sitä. Neljä vuotta lisää, ja tiedättekö mitä, sen jälkeen se on korjattu, sen jälkeen teidän ei tarvitse enää äänestää, Trump sanoi tilaisuudessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Neljän vuoden päästä olemme korjanneet sen niin hyvin, että teidän ei tarvitse äänestää.

Uutistoimisto Reuters toteaa, että ei ole selvää mitä Trump kommentillaan tarkoitti. 

Trumpin kampanjan tiedotuspäällikkö Steven Cheung ei vastannut Trumpin kommenttia koskeviin täydentäviin kysymyksiin.

Cheungin mukaan Trump puhui "maan yhdistämisestä" ja sen jälkeen syytti maan kahtiajakautuvaa poliittista ympäristöä.

Ei ole ensimmäinen kerta

Reuters huomauttaa, että ei ole ensimmäinen kerta, kun Trump puhuu näin. 

Joulukuussa Fox Newsin haastattelussa Trump sanoi, että jos hän voittaa tulevat vaalit, hänestä tulee diktaattori, mutta "vain yhdeksi päiväksi", jotta hän voi sulkea Meksikon ja Yhdysvaltojen välisen rajan sekä laajentaa öljynporausta. 

Myöhemmin Trump sanoi kommenttinsa olleen vitsi. 

Jos Trump valitaan presidentiksi ja pääsee toiselle kaudelle, se tulee joka tapauksessa olemaan hänen viimeinen kautensa Yhdysvaltojen presidenttinä.

Yhdysvaltojen perustuslain mukaan yksi henkilö voi olla presidenttinä vain kaksi neljän vuoden pituista kautta, olivatpa ne perättäisiä tai eivät.

Trump on myös vitsaillut siitä, että hän olisi presidenttinä enemmän kuin kaksi kautta. 

Puheessaan toukokuussa hän viittasi Yhdysvaltojen entiseen presidenttiin Franklin D. Rooseveltin neljään kauteen. Rajoitus kahdesta kaudesta tehtiin vasta Rooseveltin jälkeen.

– Tiedättekö, FDR (Franklin D. Roosevelt) 16 vuotta, melkein 16 vuotta. Hän oli (presidenttinä) neljä kautta. En tiedä, saisinko kolme kautta? Vai kaksi?, Trump kysyi.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat