Trumpin ampumista yrittänyt tarjosi 150 000 dollaria salamurhasta – tällaisen viestin hän jätti

Donald Trumpin ampumisyrityksestä epäilty jätti jälkeensä kirjeen, jossa hän pyysi apua ex-presidentin murhaamiseksi. 

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin ampumista yrittänyt Ryan Routh suunnitteli Trumpin salamurhaa jo kuukausia sitten, käy ilmi hänen kirjoittamastaan kirjeestä, jonka Yhdysvaltain tuomioistuin sai käsiinsä. Asiasta uutisoivat muun muassa CNN sekä BBC

Routh osoitti kirjeen maailmalle ja pyysi apua suunnitelmansa toteuttamiseksi.

– Rakas maailma. Tämä oli Donald Trumpin salamurhayritys, mutta minä epäonnistuin siinä. Yritin parhaani ja annoin sille kaikkeni. Nyt on sinun tehtäväsi jatkaa työ loppuun. Tarjoan siitä 150 000 dollaria. 

Routh jätti laatikollisen tarvikkeita murhayritykseen, sanoo oikeudessa ollut todistaja. 

Laatikosta löytyi muun muassa neljä puhelinta, ammuksia, rakennusmateriaaleja, työkaluja sekä metallinen putki.

Syyttäjät sanoivat aikovansa nostaa syytteen Routhia vastaan myös Trumpin murhayrityksestä. Routh pysyy vangittuna tuomarin päätöksestä. 

Tämä tapahtumista tiedetään

Ampumisyrityksestä epäiltyä Routhia vastaan nostettiin maanantaina Floridassa syytteet ampuma-aserikoksista.

Trumpiin kohdistuneen epäillyn salamurhayrityksen vuoksi kiinni otetulla miehellä ei ollut kunnollista näköyhteyttä Trumpiin eikä hän ampunut yhtäkään laukausta, sanoo Yhdysvaltain salainen palvelu.

Trump oli sunnuntaina pelaamassa golfia Floridassa, kun salaisen palvelun agentti huomasi kiväärin piipun pilkottavan pensaikosta. Agentit vastasivat tilanteeseen ja salaisen palvelun agentin on kerrottu laukaisseen aseensa. Epäilty pakeni paikalta, mutta viranomaiset ottivat hänet kiinni noin 45 minuuttia myöhemmin silminnäkijähavaintojen avulla.

Lue myös:

    Uusimmat