Trumpin tiimi ja hautausmaan työntekijä joutuivat käsirysyyn

Kahden Donald Trumpin kampanjatiimin jäsenen ja Arlingtonin hautausmaan virkamiehen välillä väitetään tapahtuneen fyysiseksi äitynyt välikohtaus Trumpin Arlingtonin hautausmaan vierailun aikana, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. 

Arlingtonin hautausmaa sijaitsee Arlingtonissa, Virginiassa pääkaupunki Washington DC:n kupeessa. Hautausmaa perustettiin sisällissodan aikana ja toimii yli 400 000 sotilaan, veteraanin ja heidän perheidensä viimeisenä leposijana. 

Hautausmaalla sijaitsee myös tuntemattoman sotilaan ja useiden presidenttien haudat.

Kyseessä on merkittävä muistopaikka Yhdysvaltain asevoimissa palvelleille.

Väitetty käsirysy

Trump osallistui maanantaina seppeleenlaskuseremoniaan Arlingtonin hautausmaalla. Tilaisuudessa kunnioitettiin kolmeatoista Yhdysvaltain sotilasta, jotka kaatuivat Yhdysvaltain vetäytyessä Afganistanista vuonna 2021.

Asiasta ensimmäisenä raportoinut NPR kertoi lähteisiinsä vedoten, että kun hautausmaan virkailija yritti estää Trumpin kampanjan työntekijöitä kuvaamasta ja valokuvaamasta alueella, jonne vastikään kaatuneita sotilaita on haudattu, Trumpin työntekijät "pahoinpitelivät virkailijaa verbaalisesti ja työnsivät hänet syrjään".

Alueella kuvaaminen on kielletty liittovaltion laissa. Arlingtonin hautausmaan tiedottajien mukaan Trumpin tiimille oli kerrottu etukäteen, ettei kyseisessä osassa hautausmaata saa kuvata. 

Trumpin kampanja kiisti väitteet yhteenotosta ja sanoi saaneensa kaatuneiden perheiltä luvan kuvaamiseen, vaikka liittovaltion laki kieltää poliittisen kampanjatoiminnan sotilashautausmailla.

Trumpin tiedottaja Steven Cheung kiisti, että fyysistä yhteenottoa olisi ollut, ja sanoi, että kampanja on valmis julkaisemaan videon vahvistamaan kertomuksensa.

– Yksityinen valokuvaaja sai luvan tulla alueelle ja jostain syystä nimeltä mainitsematon henkilö, joka selvästi kärsi mielenterveysongelmista, päätti fyysisesti estää presidentti Trumpin tiimin jäseniä hyvin juhlallisen seremonian aikana, lausunto kuului.

"Perheiltä lupa"

Trump itse kertoi Truth Social -verkkopalvelussaan, että kaatuneiden sotilaiden perheenjäsenet olisivat antaneet luvan Trumpin tiimille kuvata alueella. 

– Olimme antaneet hyväksyntämme sille, että presidentti Trumpin virallinen videokuvaaja ja valokuvaaja osallistuivat tilaisuuteen. Halusimme varmistaa, että nämä pyhät muistohetket taltioitiin kunnioittavasti ja jotta voimme vaalia näitä muistoja ikuisesti, perheiden lausunto kuului Trumpin postauksessa.  

Arlingtonin tiedottajien mukaan liittovaltion laki ei hyväksy poikkeuksia, edes perheiden luvalla. 

Tiedottajat eivät kuitenkaan vastanneet kysymykseen siitä, miksi Trumpin kampanja ylipäätään sai vierailla hautausmaalla osana Trumpin kampanjaa. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat