TTK-parketilla nähdään toisinaan hurja elementti – Jukka Haapalainen paljastaa, mitä mieltä tuomaristo siitä on: "Se on vaarallista"

Jukka Haapalainen summaa TTK-jakson: "Pisteet karkasivat käsistä" 5:31
Videolla Jukka Haapalainen summaa TTK-jakson: "Pisteet karkasivat käsistä"

Jukka Haapalainen muistuttaa, että Tanssii Tähtien Kanssa -tuomaristo ei odota kaikkien parien tekevän tansseissaan näyttäviä nostoja.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelma on edennyt vaiheeseen, jossa kisassa mukana olevat parit ovat treenanneet tanssejaan puolentoista kuukauden ajan. Jo ensimmäisten kolmen suoran lähetyksen aikana on nähty tuomaristoa hämmästyttäneitä tekoja tanssilattialla, kuten näyttäviä nostoja. 

Luoko se kuitenkin paineita niiden parien suhteen, jotka eivät ole toisiaan vielä tanssilattialla nostelleet? Tuomariston puheenjohtaja Jukka Haapalainen  kertoi MTV Uutisille suoran lähetyksen päätteeksi haluavansa toppuutella niitä pareja, jotka saattavat asiasta stressata. 

– Emme me oleta niitä nostoja, niidenkin pitää olla hyvin tehtyjä. Ne pitää tehdä turvallisesti, nostotyössä täytyy aina olla katsojalla se olo, että se onnistuu. 

Haapalainen kertoo olleensa toisinaan katsomassa kansainvälisiä tanssikisoja, joissa koreografiat ovat täynnä nostoja – lähes pelkästään. Ammattilaistenkin kisoissa Haapalainen on huomannut toisinaan pelkäävänsä, että mitä tuleman pitää. 

– Kyllä aika usein siellä ammattilaistenkin kisoissa istun penkin reunalla ja toivon, että ne eivät pudota toisiaan. Se on vaarallista, siinä pitää olla tosi raju tekniikka. Silloin tietää, että se esitys on hyvä, kun pystyt rentoutumaan siihen penkkiin. En tykkää katsoa huonoa nostotyötä. 

Siihen, kuinka mahdollista parin on nostoja tehdä, vaikuttaa luonnollisesti kummankin tanssijan fyysinen rakenne. Sitä helpompaa nostoja on toteuttaa, mitä kevytrakenteisempi toinen tanssijoista on, ja toinen puolestaan fyysisesti vahva. Kaikille pareille nostot eivät siis sovellu. 

Näyttäviä nostoja jo ensimmäisissä tansseissaan ovat tehneet tähtiopettaja Anssi Heikkilä  ja näyttelijä Linnea Leino. Sen lisäksi, että parin fyysinen sopivuus edesauttaa nostoja, pistää Haapalainen merkille Leinon asenteen niitä kohtaan.

– Hän on selkeästi hyvin rohkea, ja hänessä on se kannattelu, että ihmisen täytyy olla nostettavissa. Siinä ei välttämättä ole kyse siitä, kuinka kevyt tai painava on. Enemmänkin siitä, että haluaa sinne ilmaan ja uskaltaa olla siellä. 

– En lähtisi asettamaan kellekään mitään paineita siitä, että nostoja on oltava, jos kerran joku osaa niitä tehdä. On niin paljon monia muitakin tapoja tehdä tansseja, kertovaa materiaalia, joka ihan varmasti koskettaa, sen ei tarvitse olla siellä ilmassa. 

Haapalainen muistuttaa, että nostot eivät itseasiassa kuulu varsinaisiin kilpatansseihin, mutta kilpatanssien showtanssi-osioissa esityksiin on sallittua lisätä "vapaampia elementtejä". Aikoinaan, ohjelman ensimmäisillä kausilla asiasta käytiin Haapalaisen mukaan keskustelua myös TTK:ssa, että sallitaanko nostoja näillä parketeilla. 

– Ollaan tässä tehty se päätös, että kyllä niitä saa sinne laittaa ja moni laittaakin. Tänään nähtiin varmaan yksi hienoimmista, mitä on nähty. 

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat