Ukraina jatkanut kiivaita lennokki-iskujaan Venäjälle: Moskovassa suljettiin lentokenttiä

Ukraina on jatkanut Venäjän näytösluonteisten presidentinvaalien viimeisenä päivänä kiivaita lennokkihyökkäyksiään eri puolille Venäjää.

Venäjän valtiollisten uutistoimistojen mukaan ilmatorjunta pudotti viime yönä pitkälle yli 30 ukrainalaista taistelulennokkia kahdeksalla eri alueella.

Moskovassa puolestaan suljettiin turvallisuussyistä päivällä joksikin aikaa kolme lentokenttää: Domodedovon, Vnukovon ja Zhukovskin kentät. Venäjän puolustusministeriön mukaan Moskovan alueella pudotettiin tänään ainakin viisi lennokkia.

Ukrainan rajan pinnassa Venäjällä sijaitsevalla Belgorodin alueella alueviranomaiset kertovat ainakin yhden ihmisen kuolleen ja yhdentoista haavoittuneen Ukrainan iskuissa.

Krasnodarin alueella ilmatorjunnan pudottama lennokki sytytti puolustusministeriön mukaan tuleen öljynjalostamon. Ukraina on viime päivinä iskenyt toistuvasti Venäjän polttoainevarikkoihin ja öljynjalostamoihin.

Macron ei anna periksi maajoukoissa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron arvioi Le Parisien -lehden haastattelussa, että länsimaiden maaoperaatiot Ukrainassa voivat olla tarpeen jossain vaiheessa.

Viime kuussa Macron kieltäytyi sulkemasta pois mahdollisuutta lähettää joukkoja Ukrainaan. Lausunto ei saanut kannatusta länsiliittolaisten keskuudessa, ja esimerkiksi Saksan liittokansleri Olaf Scholz tyrmäsi sen täysin.

Ranskan presidentti ei ole perääntynyt kannastaan, mutta hän korosti, että länsiliittolaiset eivät tekisi asiassa aloitetta.

–  Ehkä jossain vaiheessa – en halua sitä, enkä olisi siinä aloitteellinen – meidän on toteutettava maaoperaatioita (Ukrainassa) Venäjän joukkojen torjumiseksi. Ranskan vahvuus on se, että me pystymme siihen, Macron sanoi Le Parisien -lehdelle.

– Velvollisuutemme on varautua kaikkiin skenaarioihin, ranskalaispresidentti painotti haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat